
IMPACT
IMPACT er et forsknings- og innovasjonsprosjekt hvor målet er å utvikle og demonstrere neste generasjons testing av bølgekraftinstallasjoner (Wave Energy Converters).
IMPACT er et forsknings- og innovasjonsprosjekt hvor målet er å utvikle og demonstrere neste generasjons testing av bølgekraftinstallasjoner (Wave Energy Converters).
Gir tilgang til kostnadseffektiv, realiserbar, sikker og fleksibel CCUS.
Den strategiske energiteknologiplana for EU (SET-Plan) ble lagt fram i 2008 og oppdatert i 2015. Den koordinerer europeisk forsking og innovasjon innen lavkarbonteknologi.
Advanced methodology and tools taking advantage of storage and FLEXibility in transmission and distribution grid PLANning.
MegaRoller er et prosjekt som har fokus på utvikling av en ny og større Power Take Off (PTO) enhet på hele 1 MW for bruk i en såkalt Oscillating Wave Source Converter (OSCW - oscillerende bølgekraftkonverter).
COP21 avtalen og EU målene for 2020, 2030 og 2050 setter rammene for Europa sin transisjon mot et lavutlippssamfunn. Endring av energisystemet er svært sentral del av dette.
IMPACTS9 skal støtte leveransen av FoU-aktivitetene skissert i 'Implementation Plan for CCUS' gjennom å tilby koordinering og støtte til private og offentlige aktører med nøkkelroller for progresjonen av de skisserte aksjonene på kort sikt.
HydroFlex prosjektet har til hensikt å utvikle ny teknologi som tillater høy fleksibilitet i operasjon av vannkraftverk. Med fleksibel operasjon menes raske effektendringer, hyppige start-stop, og muligheter for et bredere spekter av kraftsystem...
Prosessen som benyttes i CHEERS er innrettet mot fjerning av forbrenningsrelatert CO2.
Målet for prosjektet TotalControl er å utvikle styringsverktøy for neste generasjon vindkraft anlegg.
Basert på prosjektet MaRINET, arbeider EU H2020 prosjektet MaRINET2 mot en visjon om å ta ut potensialet for fornybar energi i havet.
Demonstrasjon av neste generasjons standardiserte, integrerte systempakker for kjøling og oppvarming til kommersielle og offentlige bygninger basert på miljøvennlige CO2-kompressoraggregater.
Det overordnede målet med DryFiciency prosjektet er å hjelpe Europeiske energiintensive sektorer til å oppnå høyere energieffektivitet, et lavere CO2 avtrykk og en bærekraftig produksjon ved å innføre konkurransedyktig energigjenvinning fra...
ERIGrid – Europeisk forskningsinfrastruktur som skal støtte teknologiutvikling, validering og rulle ut prosjekt innenn området SmartGrid
SuperSmart-prosjektet har som mål å oppnå viktige miljøfordeler gjennom rask implementering av effektive varme- og kuldesystemer, i tillegg til å sørge for betydelige økonomiske fordeler gjennom redusert energibruk i hele den europeiske...
GATEWAY er et Horisont 2020 prosjekt for å aksellerere igangsetting av CO2-fangst, -transport og -lagring i Europa.
Horisont 2020 prosjektet CEMCAP samler sementindustrien og forskningskompetanse innen CO2-håndtering.
Post-2020 framework for a liberalised electricity market with a large share of Renewable Energy Sources
BestPaths prosjektet vil bidra til å løse utfordringene med å integrere store mengder fornybar energi i Europas energimiks.
Den overordnede tanken med LEANWIND-prosjektet var å innføre såkalte «lean»-prinsipper til havvindindustrien for å redusere energikostnadene for denne energikilden.
ECCO var et forskningsprosjekt med målsetning å fremskynde etableringen av CO2 fangst, transport og lagring verdikjeder, som er en av de sentrale teknologiene for å redusere klimabelastningen fra CO2.
Ideen med IMPACTS er å lukke identifiserte kunnskapshull knyttet til transport og lagring av CO2-rike blandinger fra ulike CO2-kilder for å muliggjøre realisering av sikrere og mer kostnadseffektive løsninger for CCS.
DESSIN er et EU-prosjekt der man på fem steder i Europa demonstrerer innovative løsninger for å motvirke vannknapphet og oppfylle krav til vannkvalitet i Vanndirektivet.
The project offers Europe a fast track evolution towards Smart Grids dissemination and deployment in the distributed electricity grid.
Målsetningen med IRPWind er en sterkere integrasjon av Europeisk vindkraftforskning med målsetning å skape en overgang til lavkarbon samfunnet samt å opprettholde og øke Europeisk konkurranseevne innen området.
ERIGrid – Europeisk forskningsinfrastruktur som skal støtte teknologiutvikling, validering og rulle ut prosjekt innenn området SmartGrid
Samarbeidsorganet ESFRI (European Strategy Forum on Research Infrastructures) har utpekt SINTEF og NTNU til å samordne oppbyggingen av en paneuropeisk infrastruktur innenfor fangst og lagring av CO2 (CCS) sammen med partnere fra 10 europeiske land.