
Materialegenskaper, -karakterisering og -anvendelser
SINTEF kobler verdensledende kompetanse innen forståelse av materialegenskaper knyttet til krav til sluttproduktenes egenskaper.
SINTEF Industri er et oppdragsinstitutt som leverer forskningsbaserte løsninger og tjenester som skaper verdi for kunder nasjonalt og internasjonalt. Med vår flerfaglige kunnskapsbase og avanserte laboratorier som fundament, utvikler vi − i tett samarbeid med våre kunder og samarbeidspartnere − teknologi og tverrfaglige løsninger innen et bredt spekter av markeds- og fagområder.
Nederland trengte en tredjepartsvurdering for prosjektet Aramis som skal lagre CO2 på nederlandsk sokkel.
Et samarbeid mellom lastebil- og drivstoffprodusenter og forskningsinstitutter bringer nå klimaomstillingen til Europas tungtransport. Med støtte fra EU skal de første av hele 150 hydrogendrevne lastebiler innta europeiske veier allerede i 2024.
Forskere skal bruke speil til å fange konsentrert sol. Solanlegget vil ogs�� skille seg ut fordi det kommer til å produsere både strøm og varme – som skal brukes til CO2-fangst.
Instituttet har mange prosjekter i samarbeid med internasjonale partnere finansiert av EU midler.
I tynnfilm-laboratoriene i Oslo syntetiserer vi belegg av funksjonelle materialer til bruk i blant annet gasseparasjons-membraner, sensorer, solceller og brenselceller.
I CO2-laboratoriet på Tiller finnes et testanlegg for utvikling av post combustion CO2-fangstteknologier. Selve pilotanlegget er bygget for testing og utvikling av solventer for CO2-fangst i et komplett absorpsjons- og desorpsjonsanlegg med en CO...
Vi utfører forskningsbaserte massespektrometriske (MS) analyser og "High Throughput Screening" (HTS) analyser for SINTEF, andre forskningsinstitusjoner, universiteter og industri.
Instituttet er representert i flere av de nasjonale forskningssentrene for miljøvennlig energi (FME) og forskningsdrevet innovasjon (SFI). Vi har flere Gemini-sentere i samarbeid med NTNU i Trondheim og Universitetet i Oslo, og prosjekter i samarbeid med internasjonale aktører gjennom EU-tilskudd.
Senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI)
SFI-ordningen styrker innovasjon gjennom satsing på langsiktig forskning i nært samarbeid mellom FoU-aktive bedrifter og fremstående forskningsmiljøer.
Forskningssenter for miljøvennlig energi - FME
FME-ordningen er en konsentrert og langsiktig satsing rettet inn mot å løse klima- og energiutfordringer og bidra til næringsutvikling. Forskningen i sentrene skjer i tett og langsiktig samarbeid mellom forskningsmiljøer, næringsliv og forvaltning.
Gemini-senter
Gemini-senter er en modell for strategisk samhandling mellom parallelle faggrupper ved SINTEF, NTNU og Universitetet i Oslo. Formålet er å bygge større fagmiljøer med høyere kvalitet enn partene kan klare hver for seg.
Andre faglige senter
Instituttet utfører forsknings- og utviklingsoppdrag samt forskningsbaserte rådgivings og laboratorietjenester. Vi jobber tett med industrien for å utvikle avanserte materialer, produkter, prosesser og verktøy, og søker nye miljøvennlige metoder for framstilling og bearbeiding som kan gi økt produktivitet og høy kvalitet. Bærekraftig utvikling er et hovedtema i vår hverdag.
Her finner du mer informasjon om instituttet.
SINTEF Industri har lokaler i Trondheim, Oslo, Bergen og Porsgrunn.
Sentralbord: 93072200, e-post til SINTEF Industri:
SINTEF Industri er spredd på 12 lokasjoner i Trondheim.
For riktig leveringsadresse:
Søk bestillers navn, trykk på navnet og se kart under for riktig gateadresse.
Postadresse Trondheim:
SINTEF Industri
Postboks 4760 Torgarden, 7465 TRONDHEIM
Postadresse Oslo:
SINTEF Industri
Postboks 124 Blindern, 0314 Oslo
Postadresse Bergen:
SINTEF Industri
Thormøhlens gate 55, 5006 Bergen
Postadresse Porsgrunn:
SINTEF Industri
Postadresse: P.O. Box 5, 3901 Porsgrunn
Besøksadresse: Forskningsparken, Hydrovegen 67, 3936 Porsgrunn
Leveringsadresse: Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn