Til hovedinnhold

Bioenergi

Bioenergi

SINTEF har flere tiår med erfaring innen forskning på miljøvennlig og energi- og kostnadseffektiv bioenergi.

SINTEFs kompetanse hjelper industri, myndigheter og andre organisasjoner med å vurdere og implementere biomasse og avfall til energiformål. Kunnskap om dette er viktig for å kunne oppnå en miljøvennlig og energi- og kostnadseffektiv utnyttelse.

Kontaktperson

Dette gjør vi

Ekspertise

Laboratorier

Molekylærbiologi lab

Vi har topp moderne utstyr for molekylærbiologisk aktivitet, inkludert en Illumina MiSeq sekvensator, droplet digital PCR (ddPCR), Agilent Bioanalyzer, CHEF Mapper XA pulsfelt geleelektroforese system og et Bluepippin –kassettbasert gelelektroforesesystem for DNA og proteinseparasjon, samt ÄKTA FPLC utstyr for rensing av proteiner. Våre medarbeidere har mange års erfaring og behersker de fleste relevante problemstillinger tilknyttet genetisk modifisering av bakterier.

Saltsmelte- og elektrolyselaboratorier

Saltsmelter inkluderer fluorider, klorider og karbonatsmelter som anvendes i flere elektrokjemiske prosesser. Aluminiumelektrolyse er vårt dominerende fagområde men også elektrokjemisk fremstilling av Titan, Jern, Magnesium, Silisium og sjeldne jordartsmetaller (REM) inngår i vårt forskningsfelt. I de senere år har det stadig blitt mer fokus og interesse av elektrokjemisk resirkulering og raffinering av metaller og da spesielt kritiske metaller for Europa, som f.eks sjeldne jordartsmetaller. Stor skala batteriutvikling med bruk av saltsmelter og metaller er et annet felt vi jobber med.

Prosjekter

Nyheter

Kan vedfyring gjøres miljøvennlig?

I den ferskeste episoden av SINTEF-podkasten Smart forklart får du tipsene som gjør at du kan tenne opp med god samvittighet gjennom hele vinteren!

Bli sommerforsker i SINTEF Energi!

Lyst på en spennende sommerjobb der du får smake på hvordan det er å jobbe som forsker? SINTEF Energi tar hvert år inn 20-30 av de beste studentene innen fagområder som energi, miljø og data science.