
Databygg
Databygg har som mål å optimalisere samspillet mellom bygninger og deres energiforsyning via prediktiv styring.
Databygg har som mål å optimalisere samspillet mellom bygninger og deres energiforsyning via prediktiv styring.
DeepStruct vil gjøre det mulig å vesentlig øke automatiserings-graden innenfor logistikk- og automasjonsbransjen ved å utvikle 3D-kameraer som kan avbilde transparente og krevende objekter.
I DeMoKab skal man undersøke hvordan isolasjonsmaterialene som brukes i dagens kabler for høyspenning likestrøm (HVDC) tåler temporære overspenninger som vil kunne forekomme i fremtidige nett.
Prosjektet sikter mot å forbedre isolasjonsegenskapene i SF6-frie mellomspente koblingsanlegg ved å ta i bruk innovative utforminger av de faste isolasjonsmaterialene i anlegget. Dette vil bli gjort ved hjelp av eksperimenter og numerisk modellering...
Målet med DIGITAL TWIN er å utvikle de underliggende modellene som er nødvendig for å designe en digital tvilling for en offshore dampsyklus for økt effektivitet og driftssikkerhet.
Hovedmålsetningen med prosjektet er å benytte maskinlæring for å kunne predikere hendelser og behov for tilsyn i omsorgssektoren, herunder toalettrutiner for beboere/pasienter.
Når fisk vandrer nedover elver og møter dammer og kraftverksinntak følger de normalt hovedstrømmen inn i kraftversturbinene der de kan bli skadd eller drept. Finmaskede grinder foran inntaket kan hindre at fisk kommer inn kraftverksinntak, men i...
Skjøtene på høyspente luftlinjer er kritiske komponenter som når de feiler kan føre til linebrudd og strømutkobling.
Northwind er et forskningssenter for vindkraft. Senterets hovedmål er å fremme fremragende forskning og innovasjon for å bidra til lønnsom norsk eksportindustri innen havvind, nye grønne jobber og vindkraft som respekterer natur og mennesker.
FORAN har som mål å komme frem til en modell for hjelp til å utvikle kommuners evner og ferdigheter til å gjennomføre innovative anskaffelser og oppnå mål for kommune, innbyggere og nærings- og samfunnsliv.
Energinettet er i endring og i de kommende årene skal det investeres store summer for å full-elektrifisere samfunnet.
FRIENDSHIP samler forskningsinstitusjoner, industridesignere, teknologier og varmeleverandører i samme konsortium for å forene ferdigheter slik at man kan øke og kontrollere varmetilførselstemperaturen fra solenergi i henhold til prosessbehov.
Prosjektet Gaia Vesterålen har som formål å bidra til en bærekraftig utvikling av lokalsamfunn ved å kombinere eksisterende og nytt innhold i museer ved hjelp av banebrytende teknologiske løsninger.
'Sustainability transitions' handler om å forstå – og bidra til å løse – de komplekse omstillingsprosessene som må til for at sentrale samfunnsfunksjoner (energi, transport/mobilitet, mat, husrom, vannforvaltning) blir levert og brukt på en...
Hybride kraftverk kan være en nøkkelteknologi for å få til det grønne skiftet.
Optimalisere utnyttelsen av solenergi i nordiske byer gjennom digitalisering av det bygde miljøet
Dette prosjektet skal undersøke om norsk vannkraft kan spille en vesentlig rolle i kampen mot klimaendringer.
Utslipp fra petroleumsproduksjon utgjør over 25% av Norges totale CO2-utslipp, og disse må reduseres betydelig for å nå Norges ambisjoner i Parisavtalen.
Produksjonen av solcellemoduler genererer betydelige ressursstrømmer, og mye av dette blir i dag til avfall, blant annet silisiumspon, grafitt og silisiumdioksyd fra ingotproduksjon.
Prosessoppvarming utgjør nesten 50% av det endelige energiforbruket i industrien. En stor del av dette er for tiden dekket av fossilt brensel, noe som fører til betydelige klimautslipp.
IMPACT var et forsknings- og innovasjonsprosjekt som hadde som mål å utvikle og demonstrere en neste generasjons testemetode for bølgekraft-konvertere («wave energy converters - WECs»).