Til hovedinnhold
Norsk English

Bioteknologi og nanomedisin

Forskning, teknologi og innovasjon

Bioteknologi og nanomedisin er muliggjørende teknologier som er viktig for mange industriområder og samfunnet. Teknologien er brukt innen utvikling av farmasøytika, vaksiner, biomaterialer, enzymer, mat, fôr, kjemikalier og energi. SINTEF Industri har en sterk posisjon innenfor forskningsområdene mikrobiell molekylærbiologi, bioprosessteknologi, medisinsk teknologi, (bio)polymerer, biofarmasøytika og nanoteknologi. Vi har moderne laboratorier som inkluderer avansert masse- spektrometrisk instrumentering.

Kontaktperson

Ekspertise

Laboratorier

Prosjekter

Nyheter

Nå får de første pasientene forskernes nye kreftkur

Nå får de første pasientene forskernes nye kreftkur

En av tre får kreft i løpet av livet. Stadig flere blir friske, men sykdommen er lumsk og for mange er behandlingen tøff. Men en ny måte å behandle kreft på gir håp. Nå skal den testes ut på mennesker for første gang.

De åpner et nytt vindu inn til naturens nanoverden

De åpner et nytt vindu inn til naturens nanoverden

Disse forskerne studerer naturens egne nanomaterialer med metoder og verktøy som vanligvis brukes til noe helt annet. Det har gitt oss viten som kan forandre alt fra medisinsk behandling til byggkonstruksjoner.

SINTEF blir partner i Senter for digitalt liv Norge

SINTEF blir partner i Senter for digitalt liv Norge

Senteret digitalt liv Norge er et tiltak som skal stimulere til samarbeid mellom akademia og industri. Nå er SINTEF en av sju partnere i en nasjonal kompetansehub for transdisiplinær bioteknologisk forskning, utdanning og innovasjon.