Til hovedinnhold
Norsk English

Sjømatprosessering

Norge er en av verdens fremste sjømatnasjoner, og maten vi produserer skal være sunn og trygg å spise. SINTEF setter sammen løsningsorienterte og tverrfaglige team med erfaring fra både forskning og industri for å løse problemstillinger og bidra til industrialisering av prosesser langs hele verdikjeden - fra førstehåndtering til ferdig produkt.

Kontaktpersoner

Optimalisering og effektivisering av prosesser gjennom hele verdikjeden er nøkkelord for å ta vare på råstoffkvalitet fra fisken fangstes og frem til den når forbruker.

Fremtidens sjømatprosessering vil bli assistert av nye teknologier som sensorikk, robotikk og autonomitet. I SINTEF forsker vi på automatisering og robotisering fra hav til fat. Vi har verdensledende kompetanse når det gjelder å erstatte menneskets øye – hjerne – hånd med maskinsyn – datamaskin – manipulatorVbidrar med vår kunnskap for å bevare gode helsekomponenter (for eksempel omega 3)økt utnyttelse av råstoff og holdbarhet i mat fra havet.  

Ekspertiser

Laboratorier

Prosjekter

Nyheter

Kronikk
Videomøter kveler viktige leirbål

Videomøter kveler viktige leirbål

DNVs skipsinspektører slapp å reise inn til fysiske møter etter pandemien, men nå er de tilbake rundt møtebordene igjen: De virtuelle møtene hindret vesentlig kunnskapsdeling.

Programvare