Til hovedinnhold
Norsk English

Sjømatprosessering

Norge er en av verdens fremste sjømatnasjoner, og maten vi produserer skal være sunn og trygg å spise. SINTEF setter sammen løsningsorienterte og tverrfaglige team med erfaring fra både forskning og industri for å løse problemstillinger og bidra til industrialisering av prosesser langs hele verdikjeden - fra førstehåndtering til ferdig produkt.

Kontaktpersoner

Optimalisering og effektivisering av prosesser gjennom hele verdikjeden er nøkkelord for å ta vare på råstoffkvalitet fra fisken fangstes og frem til den når forbruker.

Fremtidens sjømatprosessering vil bli assistert av nye teknologier som sensorikk, robotikk og autonomitet. I SINTEF forsker vi på automatisering og robotisering fra hav til fat. Vi har verdensledende kompetanse når det gjelder å erstatte menneskets øye – hjerne – hånd med maskinsyn – datamaskin – manipulatorVbidrar med vår kunnskap for å bevare gode helsekomponenter (for eksempel omega 3)økt utnyttelse av råstoff og holdbarhet i mat fra havet.  

Ekspertiser

Laboratorier

Prosjekter

Nyheter

Lakseoppdrett i dilemmaets tiår

Lakseoppdrett i dilemmaets tiår

SINTEF Ocean sin årlige konferanse for oppdrettsnæringen, TEKMAR, inneholdt to dager med faglig påfyll og tankevekkende innlegg. Årets tema var "lakseoppdrett i dilemmaets tiår: nullvisjoner, samfunnets forventninger og valgets kvaler driver...

SFI Harvest-dagene: et fiskeeventyr på havets dyp

SFI Harvest-dagene: et fiskeeventyr på havets dyp

Havet inneholder mange ressurser som ikke blir utnyttet. Dette skal SFI Harvest gjøre noe med. Forskningssenteret samlet 21.- 22.oktober kloke hoder som skal sørge for å få lite utnyttede arter opp på tallerkenen.

Programvare