Til hovedinnhold
Norsk English

Sjømatprosessering

Norge er en av verdens fremste sjømatnasjoner, og maten vi produserer skal være sunn og trygg å spise. SINTEF setter sammen løsningsorienterte og tverrfaglige team med erfaring fra både forskning og industri for å løse problemstillinger og bidra til industrialisering av prosesser langs hele verdikjeden - fra førstehåndtering til ferdig produkt.

Kontaktpersoner

Optimalisering og effektivisering av prosesser gjennom hele verdikjeden er nøkkelord for å ta vare på råstoffkvalitet fra fisken fangstes og frem til den når forbruker.

Fremtidens sjømatprosessering vil bli assistert av nye teknologier som sensorikk, robotikk og autonomitet. I SINTEF forsker vi på automatisering og robotisering fra hav til fat. Vi har verdensledende kompetanse når det gjelder å erstatte menneskets øye – hjerne – hånd med maskinsyn – datamaskin – manipulatorVbidrar med vår kunnskap for å bevare gode helsekomponenter (for eksempel omega 3)økt utnyttelse av råstoff og holdbarhet i mat fra havet.  

Ekspertiser

Laboratorier

Prosjekter

Nyheter

Slik påvirket pandemien sjømatnæringen

Slik påvirket pandemien sjømatnæringen

Da samfunnet stengte ned fikk det store konsekvenser for de fleste næringer. Matmarkedene, hvor fisk og sjømat spiller en betydelig rolle, ble sterkt påvirket. Sjømatnæringen ble definert som en samfunnskritisk funksjon, og samtidig endret...

Lakseoppdrett i dilemmaets tiår

Lakseoppdrett i dilemmaets tiår

SINTEF Ocean sin årlige konferanse for oppdrettsnæringen, TEKMAR, inneholdt to dager med faglig påfyll og tankevekkende innlegg. Årets tema var "lakseoppdrett i dilemmaets tiår: nullvisjoner, samfunnets forventninger og valgets kvaler driver...

Programvare