LoggFlat - Utvikle logistikkløsninger for flatfisk
Flatfisk som rødspette og lomre utnyttes fortsatt i liten grad, selv om de finnes langs store deler av norskekysten. Målrettet fangst og bedre håndtering kan bidra til høyere verdi i markedet.
Flatfisk som rødspette og lomre utnyttes fortsatt i liten grad, selv om de finnes langs store deler av norskekysten. Målrettet fangst og bedre håndtering kan bidra til høyere verdi i markedet.
INDEE3 støtter bærekraftig kjøling og oppvarming i India ved å fremme bruk av naturlige kjølemedier, redusere utslipp og forbedre effektiviteten i kjølekjeden for mat, sjømat og byggsektoren.
Verdens matsystemer er under press, og verden står overfor store utfordringer knyttet til klimaendringer, befolkningsvekst samt miljø- og helsemessige faktorer. Det er viktigere enn noen gang å utnytte tilgjengelige matressurser effektivt nok. Ikke...
Utvikling av effektive, robuste og miljøvennlige kjølesystemer for små fiskefartøy som bidrar til å redusere matsvinn, utslipp og forbedre kvaliteten på fangsten.
Hver dag blir god matfisk kastet på havet, eller kvernet for å produsere fiskefôr. Utfordringen med bifangst er ikke noe nytt for næringen, men med en verden i endring øker også fokuset på matsikkerhet, både nasjonalt og internasjonalt. Mer...
UTANTOX handler om å redusere tungmetaller i marint restråstoff. Målet er å utvikle en metode for reduksjon av kadmium i restråstoff fra haneskjell.
1/3 av all mat som produseres i verden kastes. Det tilsvarer 1,3 milliarder tonn pr år. Matsvinn 2025-prosjektet gjennomfører årlige (2022 – 2025) kartlegginger av matsvinn i sjømatindustrien fram mot myndighetenes neste hovedrapportering i 2026.
I Remsjø-prosjektet arbeider vi med å teste, dokumentere og videreutvikle en gjenvinnbar sekk for pakking av fisk og reke i samarbeid med våre partnere. Det ses på sjømatens kvalitet etter lagring, HMS om bord i båt og landanlegg, resirkulering og...
Et visuelt og taktilt rammeverk for persepsjon og styring for avansert manipulering av tredimensjonale, føyelige objekter.