Til hovedinnhold
Norsk English

Havbruk

I SINTEF jobber vi tett med havbruksnæringen, forvaltningen og andre kunnskapsmiljøer for å forstå næringens forutsetninger og behov, og for å sette dagsorden for en bærekraftig utvikling.

Kontaktperson

Bærekraftig produksjon av mat fra havet fordrer kunnskap om samspillet mellom biologi og teknologi for optimalisert produksjon med god fiskevelferd, både i sjø og på land. Det er også behov for en helhetlig forståelse av klima- og miljøfotavtrykket til akvakulturproduksjonen.

Produksjon i sjø innebærer i tillegg særskilte utfordringer og risiko knyttet til daglig drift, operasjoner og arbeidsmiljø, helse og sikkerhet. SINTEF besitter verdensledende kompetanse innen disse områdene og deltar aktivt i utviklingen av innovativ og fremtidsrettet havbruksteknologi.

Vi tilbyr våre kunder hele SINTEFs verdensledende, tverrfaglig kompetanse og infrastruktur for å ivareta mennesker, fisk, miljø og samfunn.

Ekspertiser

Laboratorier

Prosjekter

dFUSE – bedre utnyttelse av fisk som dør i merd

dFUSE – bedre utnyttelse av fisk som dør i merd

Start:
Slutt:

Havbruksnæringen bruker store ressurser for å sikre best mulig fiskehelse, -velferd og overlevelse fram til slakt. Det viktigste målet er å redusere andel fisk som dør før ordinær slakting, men utnyttelse av dødfisken som likevel oppstår vil kunne...

Nyheter

Kronikk
Vi kan få et tareeventyr

Vi kan få et tareeventyr

Akkurat slik Stavanger i sin tid tok grep og ble “oljehovedstaden”, har Trøndelag nå en gyllen sjanse til å skape et industrielt tareeventyr.

Fiskens reaksjon på roboter overrasker

Fiskens reaksjon på roboter overrasker

Norge er i verdenstoppen på bruk av robotikk i oppdrettsnæringa. Hvordan påvirker det tekniske utstyret fisken? Overraskende mye, sier kybernetiker Eleni Kelasidi.