Til hovedinnhold
Norsk English

Kunstig intelligens

Kunstig intelligens skaper store endringer og nye muligheter overalt rundt oss. I AI@SINTEF jobber vi med algoritmer som tolker sensordata, bilder, lyd og tekst og som former vår felles fremtid.

Kontaktperson

Utviklingen av kunstig intelligens (AI) innen sosiale medier og netthandel har vært stor, mens det er et stort uforløst potensial i operasjonell og industriell bruk. Her finnes det lite hyllevare for bruk av AI. SINTEF jobber derfor tett med kunder i næringsliv og offentlig sektor for å skape nye, gode løsninger.

Kunstig intelligens er en viktig brikke i grønn og bærekraftig omstilling, og er sentral når vi skal forme fremtidens arbeidsplasser. I SINTEF jobber vi med spennende og fremtidsrettet teknologi, og driver forskningen videre gjennom å løse praktiske problemer i alle bransjer. Avhengig av problemet du vil løse, kan vi bistå med smidige leveranser av programvare eller mer langsiktige forskningsprosjekter.

Selv om bruken av kunstig intelligens i forskjellige bransjer vil ha noen særtrekk, kan ulike næringer også lære av hverandre. I SINTEF kombinerer vi vår kunnskap om behov og bruk i bransjen, med vår ekspertise på muliggjørende teknologi. Dette er nødvendig for å lykkes med kunstig intelligens.

Hva gjør vi?

Ekspertiser innen kunstig intelligens

Aktuelt

Digitalisering for mer bærekraftige fiskerier i Europa

Digitalisering for mer bærekraftige fiskerier i Europa

Ved å forbedre rapportering av fangstvolumer og fiskehelse i europeisk fiskeri, håper EU-prosjektet OptiFish å bidra til mer bærekraftig fiske og gjøre det enklere å møte eksisterende og fremtidige kontrollkrav.

Kongelig besøk til MiNaLab

Kongelig besøk til MiNaLab

Det danske kongeparet, det norske kronprinsparet og fem statsråder fra Norge og Danmark besøkte UiO og SINTEFs MiNaLab og Oslo Science City på det danske kongeparets første statsbesøk som Konge og Dronning av Danmark.

Prosjekter

Airspector: Baneplanlegging for 3D inspeksjon med drone

Airspector: Baneplanlegging for 3D inspeksjon med drone

Start:
Slutt:

I Airspector bygger vi verktøy for baneplanlegging og simulering av inspeksjonsoppdrag ved hjelp av autonome droner. Målet vårt er å gjøre det enkelt å planlegge effektive og sikre dronebaner for å inspisere en vilkårlig 3D-modell, for å inspisere et...

INTEND: Intensjonsbasert dataadministrering i IT-infrastruktur

INTEND: Intensjonsbasert dataadministrering i IT-infrastruktur

Start:
Slutt:

INTEND-prosjektet vil bruke nyskapende KI-metoder for å automatisere driften av IT-infrastruktur basert på mennerskers intensjoner. Prosjektet vil utvikle verktøy som kan kontinuerlig lære og tilpasse seg for å administrere et nettverk av kant- og...

Arrangementer

SINTEF deltar på Industriuka 2024

SINTEF deltar på Industriuka 2024

Dato:
Sted:
Ælvespeilet, Porsgrunn Arena, Ibsenhuset. Stand Y-203.

Industriuka er den årlige møteplassen der industrien møter leverandørene, politikerne og akademia.