Til hovedinnhold
Norsk English

Kunstig intelligens

Kunstig intelligens skaper store endringer og nye muligheter overalt rundt oss. I AI@SINTEF jobber vi med algoritmer som tolker sensordata, bilder, lyd og tekst og som former vår felles fremtid.

Kontaktperson

Utviklingen av kunstig intelligens (AI) innen sosiale medier og netthandel har vært stor, mens det er et stort uforløst potensial i operasjonell og industriell bruk. Her finnes det lite hyllevare for bruk av AI. SINTEF jobber derfor tett med kunder i næringsliv og offentlig sektor for å skape nye, gode løsninger.

Kunstig intelligens er en viktig brikke i grønn og bærekraftig omstilling, og er sentral når vi skal forme fremtidens arbeidsplasser. I SINTEF jobber vi med spennende og fremtidsrettet teknologi, og driver forskningen videre gjennom å løse praktiske problemer i alle bransjer. Avhengig av problemet du vil løse, kan vi bistå med smidige leveranser av programvare eller mer langsiktige forskningsprosjekter.

Selv om bruken av kunstig intelligens i forskjellige bransjer vil ha noen særtrekk, kan ulike næringer også lære av hverandre. I SINTEF kombinerer vi vår kunnskap om behov og bruk i bransjen, med vår ekspertise på muliggjørende teknologi. Dette er nødvendig for å lykkes med kunstig intelligens.

Hva gjør vi?

Ekspertiser innen kunstig intelligens

Aktuelt

Bli smartere i sommer

Bli smartere i sommer

Er du redd for at fri og ferie vil gjøre deg dummere i løpet av sommeren? Fortvil ikke, podkasten «Smart Forklart» gir deg fortløpende episoder med fakta du kan briljere med rundt rekebordet.

Prosjekter

Airspector: Baneplanlegging for 3D inspeksjon med drone

Airspector: Baneplanlegging for 3D inspeksjon med drone

Start:
Slutt:

I Airspector bygger vi verktøy for baneplanlegging og simulering av inspeksjonsoppdrag ved hjelp av autonome droner. Målet vårt er å gjøre det enkelt å planlegge effektive og sikre dronebaner for å inspisere en vilkårlig 3D-modell, for å inspisere et...

INTEND: Intensjonsbasert dataadministrering i IT-infrastruktur

INTEND: Intensjonsbasert dataadministrering i IT-infrastruktur

Start:
Slutt:

INTEND-prosjektet vil bruke nyskapende KI-metoder for å automatisere driften av IT-infrastruktur basert på mennerskers intensjoner. Prosjektet vil utvikle verktøy som kan kontinuerlig lære og tilpasse seg for å administrere et nettverk av kant- og...

Arrangementer