For at ny teknologi skal bli en suksess må den fungere i praksis. Produktutvikling bygger på en samling av metoder og teknikker. Det er et fagfelt som fokuserer på tilblivelsen av nye produkter og tekniske løsninger. Produktutvikling er problemløsning og optimalisering av begrensninger. Hygienisk design har hovedfokus på mattrygghet i utviklingsprosessen. Sammen utgjør disse ryggraden i vår kompetanse.
Metoder
Vi kombinerer kunnskaper, innsikt og arbeidsmetoder. Metodene vi anvender er mange. Det er både intervjuer, observasjoner, casestudier, bruk av paneler, idegenerering, morfologitabeller, konseptualisering og detaljering for å nevne noe.
Prosjekter
- Autonome, robotiserte vaskeløsninger for fiskeri- og havbruksnæringen.
- Første generasjons robotisert fulltrimming av laksefilet.
- Automatisk singulering, orientering og kvalitetssortering i produksjonslinjer for hel laks.
- Kartlegging av behov for elektrisk bedøving av fisk i garn- og linefisket.
- Teknologiutvikling for økt lønnsomhet i rekenæringen.
- Konseptvurdering av Havfront AS sin sløyemaskin.
- Automatisk bedøving og bløgging av hvitfisk om bord på snurrevadfartøy.
- Automatisk pakking av klippfisk.
- Preventive tiltak for redusert smittespredning mellom havbruksanlegg og fartøy.
- Utvikling av kontrollromkonsept for fjernoperasjon av oppdrettsanlegg.
- Realistisk simulatorbasert opplæring for marin sektor.
- Sikker, miljøvennlig og effektiv drift av fartøy og installasjoner i polare strøk.