Til hovedinnhold
Norsk English

Hilde Færevik

Senior forretningsutvikler

Hilde Færevik
Avdeling:
Helse
Kontorsted:
Trondheim

Hilde Færevik er seniorforsker og forretningsutvikler i SINTEF Digital, avdeling Helse. Hun er SINTEF's representant i Forskningsrådets nasjonale referansegruppe for Helseklyngen i Horisont Europa, med særskilt ansvar for koordinering og posisjonering internasjonalt. Hun leder Geminisenter Helse og Klima med deltagere fra NTNU og SINTEF.

Utdanning

Doktorgrad (PhD) i fysiologi fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) og mastergrad i astma og ytelse hos vinteridrettsutøvere. Befal og trenerutdannelse fra Norges Idrettshøgskole i Oslo. Lederutdannelse fra Luftkrigskolen i Trondheim og NHO Female Future sitt lederprogram.

Kompetanse og fagområder

Forskningserfaring fra laboratorieforskning innen temperaturfysiologi og prestasjonsevne. Internasjonalt ISO/IMO standardiseringsarbeid. Forsker på hvordan ytre omgivelser (temperatur) og arbeid påvirker fysiologisk funksjon (søvn, aktivitet), kognitiv ytelse og helse. Forskning og innovasjonsprosjekter med fokus på validering av teknologiske løsninger for helse, arbeid og sikkerhet.

Linkedin

https://www.linkedin.com/in/hilde-f%C3%A6revik-93013b7/

ORCID

https://orcid.org/0000-0002-1151-7246

Ekspertise

Kontaktinformasjon

Besøksadresse:
Professor Brochs gate 2
Trondheim