
FruktKlima
Teknologiske løsninger for optimal håndtering av frukt
Teknologiske løsninger for optimal håndtering av frukt
I Omega-prosjektet skal vi forske på muligheten for å lage mat som kan hjelpe folk med å øke inntaket av helsebringende fiskeoljer, og på samme tid utnytte restråstoff fra fiskeproduksjon på en bedre måte.
Det skjer en betydelig teknologisk utvikling innen refreshed-produkter, dvs. produkter som er fryst, for deretter å tines og presenteres "refreshed" til forbruker. En slik prosess-håndtering byr naturligvis på mange fordeler, ikke minst knyttet til...
For helårlig aktivitet, stabil råstofftilgang til markedet og økt lønnsomhet i hvitfisknæringen er levendelagring av torsk en viktig bidragsyter.
Prosjektet kartlegger status for sameksistens blant havnæringene, presenterer realistiske framtidsscenarier, og gir råd om hvordan bedre sameksistens og synergier kan oppnås.
Skånsom robotisk manipulering av tredimensjonale, føyelige objekter.
Bedre lagring av industripotet for mindre svinn, høyere kvalitet og redusert innhold av akrylamid
BioCycles skal øke ressursutnyttelse og bærekraft i biobaserte næringer ved å utvikle en ny biomarin produksjon som resirkulerer ulike typer restråstoff og omdanner disse til nye marine bioressurser.
CoolFish skal bidra til å utvikle energieffektive og klimavennlige systemer for kulde- og varmeproduksjon ombord på fiskefartøy.
Optimalisering av råstoffbehandling og produktkvalitet av sukkertare ved bruk av damp og overhetet damp tørking.
SINTEF Ocean har på oppdrag fra FHF gjennomført en analyse av utvalgte produkter fra norsk fiskeri, havbruk og landbruk for å få fram tall for klimaavtrykket til norske sjømatprodukter.
I dette prosjektet har vi analysert innholdet av mikroplast og plastmyknere i marine ingredienser: fiskeolje og fiskemel.
Hensikten er å undersøke de fundamentale delene av problemstillingen, og vurdere hvorvidt og hvordan biometrisk skanning kan gjøres basert på prikkemønsteret på hodet/kroppen, på en måte som egner seg for internlogistikk i slakteri. Skanning og...
ReValue will contribute to achieving the Sustainable Development goal (SDG) on food losses reduction, by developing innovative technologies for the Surimi industry, namely reducing losses by improved cold chain management and efficient conversion of...
SMARTFISH H2020 is an international research project which aims to develop, test and promote a suite of high-tech systems for the EU fishing sector. The goal is to optimize resource efficiency, improve automatic data collection for fish stock...
Norge har forpliktet seg til å følge opp FNs bærekraftmål, herunder delmålet om å halvere matsvinnet innen 2030. Sjømat Norge, Norske Sjømatsbedrifters Landsforening og Norges Fiskerlag har signert på vegne av sjømatbransjen en forpliktende...
Prosjektets skal utvikle et mobilt og fleksibelt konsept for slakting av fjørfe som kan bidra til økt lønnsomhet og ressursutnyttelse
Identifikasjon av lakseindivider ved biometrisk skanning kan gjøre det mulig å spore enkeltlaks internt i et slakteri, uten bruk av fysiske merker, tags, RFID (radio-frequency identification) eller lignende. Dette betyr i praksis at ulike typer...
Nasjonal- og internasjonal spekematbransje sliter med å få ned saltinnholdet i sine produkter. Det er kjent at saltreduksjon påvirker kvalitet, men den påvirker samtidig tørke- og modningsprosessen. Derfor er det viktig å se på utviklingen av...
Målet med prosjektet er å forbedre kjøling av pelagisk fisk (sild og kolmule) i noen av de største tankene ombord i tråleren Selvåg Senior for dermed og utarbeide et designunderlag for RSW-tanker til bruk ombord i andre pelagiske fiskebåter.
Hovedmålet med prosjektet er å videreutvikle teknologien i HeliX-tanker for å optimalisere og dokumentere effekten, slik at lakseslakteriene sikres en styrt, forutsigbar og effektiv kjøling, samtidig som fisken blir skånsomt behandlet.