Til hovedinnhold
Norsk English

RightFish

Oppsummering på tampen av 2023

Screenshot av Teams møte med fem personer øverst på skjermen og en presentasjon hvor det står Happy Christmas to everyone.
Det første året av RightFish er nå over. I løpet av 2023 har prosjektets PhD-student startet sitt arbeid ved DTU Aqua i Hirtshals i Danmark, og de to første litteraturstudiene på henholdsvis drivstofforbruk og bunnkontakt for eksisterende fiskeredskaper har blitt utført.

Noen av testene i gjennomstrømningstanken har blitt gjennomført, med flere planlagt allerede i januar 2024, og fullskalaforsøkene er godt inne i planleggingsfasen.

I februar 2023 presenterte vår prosjektleder Barry O’Neill fra DTU Aqua prosjektet på møtet for ICES sin arbeidsgruppe for fiskeriteknologi og fiskeatferd i Kochi i India. Presentasjonen kan du finne her (pdf).

Etter å ha møttes fysisk i Hirtshals for prosjektets kick-off, og i Roma for å planlegge forsøkene, avsluttet vi 2023 med et digitalt årsmøte i desember (dessverre måtte noen av deltakerne dra før snippen ble tatt). God jul, og sees i 2024!

Faktaark om RightFish

Utforsk fagområdene

Kontaktperson