Til hovedinnhold

Guro Møen Tveit

Forsker

Guro Møen Tveit

Forsker

Guro Møen Tveit
Telefon: 930 02 709
E-post:
Avdeling: Sjømatteknologi
Kontorsted: Trondheim

Publikasjoner og ansvarsområder

Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=1812962

...«Refreshed» produkt har for lengst gjort sitt inntog i den norske daglegvarehandelen. Både i Noreg og ellers i Europa. Kvitfiskprodukt som har vore frosne, lagra og tinte, vert selde som «refreshed» produkt til forbrukarar. Men, lat oss kalla ein spade for ein spade – «refreshed» er nok for dei fles...

Forfattere Guro Møen Tveit
År 2020
Type Nettsider (opplysningsmateriale)
Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=1808174

Det skjer en betydelig teknologisk utvikling innen refreshed-produkter, dvs. produkter som er fryst, for deretter å tines og presenteres "refreshed" til forbruker. En slik prosess-håndtering byr naturligvis på mange fordeler, ikke minst knyttet til holdbarhet, svinn og økonomi. Derfor er det avgjøre...

År 2020
Type Fagartikkel
Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=1819294

The recently funded research project, SUPREME will address the challenges of the Norwegian whitefish sector and develop concepts and solutions for increased utilization of rest raw materials (RRM). The sea-going fishing vessels accounts for 86 % of the unutilized whitefish RRM in Norway. Thus, to ac...

År 2020
Type Kompendium
Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=1826142

New processing methods are needed to convert cod heads into more profitable and marketable products. In this study the possibilities of freezing and thawing of cod heads before enzymatic hydrolysis and the effect on the quality of resulting fractions was investigated. Cod heads were frozen minced or...

År 2020
Type Vitenskapelig foredrag