Til hovedinnhold

Tom Ståle Nordtvedt

Seniorforsker

Tom Ståle Nordtvedt

Seniorforsker

Tom Ståle Nordtvedt
Telefon: 930 08 853
Avdeling: Sjømatteknologi
Kontorsted: Trondheim

Publikasjoner og ansvarsområder

Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1621037

Global energy consumption is constantly growing and ways to meet both present and future demands are needed. Increasing energy efficiency is often less expensive compared to developing new energy production plants. Industry plays an important role in this, since it represents a significant part of t...

År 2018
Type Konferansebidrag og faglig presentasjon
Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1609489

Forfattere Rebours Celine Aasen Inga Marie Carvajal Ana Karina Emblemsvåg Jan Gajardo Karina Halfdanarson Jon Indergård Erlend Jaramillo Torres Alexander Kortner Trond Moxness Krogdahl Åshild Nordtvedt Tom Ståle Marfaing Hélène Fet Magerholm Annik Pierre Ronan Roleda Michael Sandbakken Ingrid Skjermo Jorunn Slizyte Rasa Steinshamn Håvard Stévant Pierrick Francois Denis Uksnoy Wenche Walde Per
År 2018
Type Konferansebidrag og faglig presentasjon
Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1592827

Når en sammenligner den levendeleverte hysa med tradisjonelt levert hyse på slakte/leveringsdagen, så er det store forskjeller med hensyn på kvalitet. Den levendeleverte hysa som blir pre-rigor prosessert har veldig lite spalting, god konsistens og lite blod i filetene, dette i motsetning til den tr...

Forfattere Tobiassen Torbjørn Evensen Tor Hatten Olsen Stein Harris Heia Karsten Joensen Sjurdur Ingolfsson Olafur Humborstad Odd Børre Nordtvedt Tom Ståle Tveit Guro Møen
År 2018
Type Rapport/avhandling
Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1578831

The effects of convective air-drying at 25, 40, and 70 °C and freeze-drying on the quality of the edible kelp Saccharina latissima to be used for food were investigated. Based on the analysis of the carbohydrate and amino acid profiles, as well as polyphenol, fucoxanthin, and ash contents, no signif...

Forfattere Stévant Pierrick Francois Denis Indergård Erlend Ólafsdóttir Aðalheiður Marfaing Hélène Larssen Wenche Merete Emblem Fleurence Joël Roleda Michael Rustad Turid Slizyte Rasa Nordtvedt Tom Ståle
År 2018
Type Tidsskriftspublikasjon
Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1578555

Farmed salmon is a large export product from Norway. After the salmon is stunned and killed, it istransported to large tanks for bleeding, chilling and buffering before gutting and further processing. The temperature of the fish into the processing plant is varying, but it is necessary to cool down ...

Forfattere Widell Kristina Norne Nordtvedt Tom Ståle Tolstorebrov Ignat Fossen Inge
År 2018
Type Del av bok/rapport
Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1509653

Today’s slaughtering and processing method for Atlantic salmon (Salmo salar) using large refrigerated seawater (RSW) and buffer tanks before and during a stepwise processing regime has now reached its limits. To overcome this problem, the salmon industry must, like the poultry industry, move towards...

Forfattere Ates Mehmet Baris Widell Kristina Norne Nordtvedt Tom Ståle Cojocaru Andreea-Laura
År 2017
Type Del av bok/rapport