Til hovedinnhold

Batterier

Batterier

Batterier som kan bære mye energi og holde lenge er avgjørende for å lykkes med å elektrifisere transportsektoren. I Norge har batterier allerede gjort utslippsfri persontransport til lands og til vanns mulig

Innen 2040 er det forventet at energibehovet for elbiler produsert i Europa alene vil nå 1200 GWh per år, noe som vil tilsi at det trengs minst 55 gigafabrikker for batteriproduksjon for å dekke dette behovet. I tillegg kommer etterspørselen innenfor det maritime markedet, som er spesielt interessant for Norge.

Norge har svært gode forutsetninger for å bli et kjerneområde for battericelleproduksjon. Vi har verdensledende prosessindustri og kompetanse, en godt utviklet og avansert arbeidstokk, og tunge akademiske miljøer som utmerker seg internasjonalt. Norge har også tilgang på grønn og rimelig kraft. Dette gjør at vi har muligheten til å produsere battericeller på en mer miljøvennlig måte enn noen andre land i Europa og Asia, noe som gir oss et enormt fortrinn.

SINTEF forsker og samskaper med alle aktørene som trengs i en fullverdig verdikjede for batterier i Norge, fra råmaterialer via battericelleproduksjon og sammenstilling av batteripakker til sluttbruk og resirkulering.

Her har vi samlet et knippe artikler som belyser de norske mulighetene i et globalt kunnskaps- og vediskapingskappløp.

Senior forretningsutvikler
+47 982 43 451
Seniorforsker

Aktuelt

Prosjekter

Ekspertiser

Laboratorier

Blogginnlegg