Til hovedinnhold
Norsk English

BattMo

Battery Modelling Toolbox (BattMo) er et rammeverk for kontinuummodellering av elektrokjemiske enheter i MATLAB. Den første utviklingen inkluderer et pseudo-x-dimensjonalt (PXD) rammeverk for Doyle-Fuller-Newman-modellen for litiumionebattericeller. Utviklingsplanen for BattMoI omfatter imidlertid også  utvidelser til andre batterikjemier (f.eks. metall-luft) og etter hvert hydrogensystemer (dvs. elektrolyseapparater og brenselceller).

Kontaktpersoner

BattMo logo

BattMo gir brukere et fleksibelt rammeverk for å bygge fullt koblede elektrokjemisk-termiske simuleringer av elektrokjemiske enheter ved bruk av 1D-, 2D- eller 3D-geometrier. BattMo er implementert i MATLAB og bygger på den åpen kildekoden MATLAB Reservoir Simulation Toolbox (MRST), utviklet ved SINTEF. MRST gir et solid grunnlag for generering av endelig-volum grid av komplekse geometrier og avanserte numeriske løsere som muliggjør raske simuleringer for store systemer. (Noe simuleringsfunksjonaliteter er også tilgjengelig i Julia.)

Se nettsiden batterymodel.com, for oppdatert informasjon inkludert opplæringsvideoer og prosjektgallerie. 

Vi arbeider også med å utforme utfyllende online dokumentasjon av koden. Det kan være interessant å kikke på denne, selv om det fremdeles are på et tidlig stadium.

Du finner komplett kildekode på BattMos GitHub side.