OptiRot
Optimalisering av råvarer og teknikk for bedre kvalitet og redusert svinn under lagring av rotgrønnsaker.
Optimalisering av råvarer og teknikk for bedre kvalitet og redusert svinn under lagring av rotgrønnsaker.
FHF-prosjektet ALLEGRO skal dokumentere effektiviteten av alternative metoder for begroingskontroll på not og harde overflater, eksempelvis på sensorer.
I dette prosjektet skal man undersøke om det er en kvalitetsforskjeller mellom hvitfisk frosset ved to forskjellige anlegg ombord i fiskebåt: 1) et nytt kuldeanlegg med CO2 som kuldemedia 2) et kuldeanlegg med et konvensjonelt kuldemedia (NH3)
Sortering av snøkrabbe med hensyn til kvalitet og spesielt kjøttfylling, foregår i dag manuelt og har vist seg å være en avgjørende flaskehals for effektiv produksjon ved ombordproduksjon av snøkrabbe, spesielt under godt fiskeri.
Ikke-medikamentelle metoder for å få kontroll med lusenivået er prioritert i havbruksnæringen. Samtidig som flere initiativer og ideer realiseres, er det et stort behov for å dokumentere effekten på fiskevelferden ved bruk av de ulike metodene i...
Prosjektet RASORGMAT adresserer kjente og viktige utfordringer i landbaserte lukkede oppdrettsanlegg med resirkruleringsteknologi (RAS).
I 2016 ble det eksportert i overkant av 300.000 tonn makrell fra Norge. Noen få prosent av dette ble eksportert som filet, men det aller meste som hel makrell (i hovedsak som fryste produkter).
For å finne effektive tiltak for å forebygge rømmingshendelser, trenger man god innsikt i og kunnskap om både direkte og bakenforliggende årsaker til hendelser. En bedre og mer detaljert analyse og kategorisering av rømmingshendelser vil gi økt...
Temaer med tilhørende indikatorer på hvordan havbruksnæringen påvirker miljø, økonomi og samfunn er utviklet og gjort tilgjengelig i en nettportal.