
Elektrotekniske laboratorier
Instituttet utfører målinger både i laboratorier og felt for produsenter, leverandører og brukere av elkraftteknisk utstyr.
Instituttet utfører målinger både i laboratorier og felt for produsenter, leverandører og brukere av elkraftteknisk utstyr.
Samarbeidsorganet ESFRI (European Strategy Forum on Research Infrastructures) har utpekt SINTEF og NTNU til å samordne oppbyggingen av en paneuropeisk infrastruktur innenfor fangst og lagring av CO2 (CCS) sammen med partnere fra 10 europeiske land.
Gasskonverteringslaboratoriet består av flere fleksible eksperimentelle enheter for å studere katalytiske reaksjoner ved enten relevante industrielle betingelser eller for akademiske studier.
Laboratoriet i Oslo brukes til å karakterisere grunnleggende transportegenskaper, som permeabilitet, diffusivitet og løselighet, for membran- og barrierematerialer.
I tynnfilm-laboratoriene i Oslo syntetiserer vi belegg av funksjonelle materialer til bruk i blant annet gasseparasjonsmembraner, sensorer, solceller og elektrolyseceller.
Laboratoriet inneholder apparatur (autoklaver, glassutstyr og inertlinjer) for variert syntese av en rekke porøse materialer. Laboratoriet er tilknyttet instrumentering for full karakterisering av de fremstilte adsorbentene.
Hydrogen- og brenselcellelaboratoriet er en infrastruktur som dekker forskningsvirksomhet som spenner fra grunnleggende til anvendt forskning innen membranteknologi, katalyse, bipolare plater og komplette brensel- og elektrolyseceller.
SINTEF MLAB er dedikert til fabrikasjon, testing og karakterisering av membraner og elektrokjemiske celler for separasjon og/eller konvertering av gasser til kjemikalier eller drivstoff.
SINTEF Industri i Oslo har unikt og avansert utstyr for fremstilling av komponenter av keramer og andre uorganiske materialer. I laboratoriet fremstiller vi blant annet prototyper av membraner, porøse rør, adsorbenter i granulater og deler til...
Spesialgasslaboratoriet muliggjør testing av stabilitet av materialegenskaper i gassblandinger som inneholder giftige gasser som H2S, SO2 og NH3.
I laboratoriet i Oslo kan vi teste membraner, brenselceller og elektrolysører under reelle forhold. Det er mulig å gjennomføre eksperimenter opp til 30 bars trykk ved temperaturer opp til 1100 °C.
De varmetekniske laboratorier er et av landets ledende laboratorier innen forbrenningsteknikk, kuldeteknikk, bioenergiprosesser, flytendegjøring av gasser og CCS (karbonfangst, -transport og -lagring).