Til hovedinnhold
Norsk English

Brannsikkerhet

Vi utvikler brannsikre løsninger for bygninger og infrastruktur. I tillegg forsker vi på helserisiko for de som slukker branner.

Kontaktperson

Vi tilbyr forskningsbasert rådgivning, beregninger, analyser og vurderinger for å sikre at branntekniske løsninger i bygninger er i henhold til forskrifter og standarder. I tillegg forsker vi på brannegenskaper i bygningsprodukter og -løsninger, og tiltak som øker brannsikkerheten i bygningene vi bor og arbeider i.

Ekspertiser

Nyheter

Slik kan gamle tredører bli mer brannsikre

Slik kan gamle tredører bli mer brannsikre

En ny veileder presenterer mulige løsninger for montering av glass, platekledninger, tetningslister, dørkarmer og dørbeslag ved oppgradering av brannmotstanden til eldre tredører.

Blogg
Er litiumbatterier brannfarlige?

Er litiumbatterier brannfarlige?

Litiumbatterier (LIB) for energilagring i bygninger er ny teknologi i Norge. Flere stiller spørsmål om brannsikkerheten til slike batterier. Ikke minst gjelder dette ved gjenbruk av bilbatterier til energilagring i bygninger. Men er de brannfarlige?

Royalimpregnert trekledning og brannsikkerhet

Royalimpregnert trekledning og brannsikkerhet

Nyheten om at royalimpregnert trekledning kan ha dårligere brannegenskaper enn deklarert, skaper usikkerhet rundt brannsikkerheten til bygningene der produktene er brukt. Det gir store utfordringer for byggebransjen.

– Vi bør etablere redningsrom i tunneler

– Vi bør etablere redningsrom i tunneler

I dag er redningsrom i tunneler forbudt på grunn av et EU-direktiv. Men forskning med VR-teknologi viser at å bygge redningsrom er et av de viktigste tiltakene vi kan gjøre for å øke sikkerheten under en tunnelbrann.

Prosjekter