Til hovedinnhold
Norsk English

Inspeksjon og vedlikehold av tuneller

Opplever du utfordringer tilknyttet inspeksjon av infrastruktur og ønsker innsikt i de mulige digitale arbeidsflytene for kartlegging og inspeksjon av disse infrastrukturene? Ønsker du en oppdatering fra forskningsfronten på sanntidskartlegging og lokalisering i tuneller? Da er du velkommen til å delta på webinar!

Informasjon

Sted
Online arrangement / webinar
Start
Legg til i kalender
Slutt
Påmeldingsfrist

RINVE, i samarbeid med EU-prosjektet RIMA, inviterer til webinar.

Temaet for webinaret er digital sanntidskartlegging og lokalisering i tuneller. Statens Vegvesen v/Bjørn Wang vil fortelle om deres utfordringer og behov, før SINTEF Digital v/ Henrik Lundkvist og Peter Ø. Ivarsen presenterer EU-prosjektet PILOTING sin håndtering av inspeksjon av infrastruktur.

Agenda

  1. Velkommen! (Martine A. Mahlum, SINTEF Digital).
  2. SVVs utfordringer og behov (Bjørn Wang, Statens Vegvesen).
  3. EU-prosjektet PILOTING (Henrik Lundkvist og Peter Ø. Ivarsen, SINTEF Digital).
  4. Q&A med foredragsholderne.

Webinaret vil ha en varighet på 30 minutter med oppstart kl. 09.00. Deretter vil foredragsholderne være tilgjengelige i 15 minutter for en Q&A for de som har lyst og anledning fra kl 09.30.

PILOTING er et samarbeidsprosjekt med 13 europeiske partnere som har utviklet en digital plattform for å håndtere hele prosessen for inspeksjon av infrastruktur, fra datainnsamling til analyse. SINTEFs bidrag til prosjektet er en løsning for kartlegging og lokalisering for tunneler. Løsningen er basert på en maskinvaremodul som integrerer lidar, kamera og treghetssensorer med en datamaskin med algoritmer for kartlegging og lokalisering.

I webinaret presenterer vi et overblikk over PILOTING plattformen og navigasjonsløsningen med resultater fra testing i tunneler. Dette webinaret vil gi deltakerne:

  • Innsikt i muligheter til digital arbeidsflyt for kartlegging og inspeksjon av infrastruktur.
  • Oppdatering fra forskningsfronten på sanntidskartlegging og lokalisering i tuneller.

Arrangementet er åpent for RINVE-medlemmer og andre. Medlemmer i RINVE, som står på RINVEs nyhetsbrevliste og mottar denne invitasjonen direkte, trenger ikke å melde seg på via skjemaet for å delta.

Spørsmål? Ta kontakt på


RINVE er et nasjonalt nettverk for robotikk og automatisering innen inspeksjon og vedlikehold. RINVE har som mål å bidra til at medlemmene kan kapitalisere på de mulighetene som ligger i nasjonale og internasjonale markeder for robotikk og automatisering i inspeksjon og vedlikehold. Et viktig moment i dette er RINVEs målsetning om å mobilisere til økt og vellykket norsk deltakelse i EU-søknader innen inspeksjons- og vedlikeholdsrobotikk som strategisk satsingsområde for robotikk i EU.

Kontaktpersoner