Til hovedinnhold
Norsk English

Sensorer

Grunnlaget for all digitalisering og automatisering er sensorer, enten det dreier seg om roboter, pulsbelter eller styring av industrielle prosesser. SINTEF er i dag verdensledende på å designe og bygge avanserte sensorsystemer for industriell og kommersiell bruk.

Kontaktpersoner

Vår styrke ligger i at vi ikke bare produserer sensorer, vi utvikler også målesystemer. I tillegg kan vi bidra med avansert tolkning og analyse av data som sensorene samler inn. Vi finner de beste komponentene – eller bygger nye systemer fra grunnen – og tolker data fra felt i samarbeid med kunden. Sensorene vi lager kan gjøre alt fra å overvåke smelteverk til hjelpe mennesker med alvorlige helseproblemer.

Det er viktig for oss at teknologien vi utvikler baserer seg på markedets eller kundens behov, om det er størrelsen på sensoren, prisen, målehastighet, robusthet eller strømforbruk. Vi ønsker å levere pålitelig sensordata som våre kunder får nytte av. Vi kan utvikle og bygge sensorprototyper for testing i reelle forhold, og bruker 'first principles' for å bygge en grundig forståelse av knutepunkt mellom ytelsen og målsituasjonen. Vår kombinerte kompetanse betyr at vi kan håndtere de fleste sensorutfordringer og at vi kan tilføre grensesprengende og smidige løsninger for industri. Med ekspertise på fysikk, måleteknologi, dataanalyse, maskinsyn og kunstig intelligens sørger vi for maksimalt utbytte av sensordata. Vårt mål er å utvikle og tilpasse sensorteknologi som bidrar til et tryggere og smartere samfunn. 

Hva gjør vi?

Aktuelt

Forskere vil lage et Yr for oksygen­nivået i sjøen

Forskere vil lage et Yr for oksygen­nivået i sjøen

For lite oksygen i vannet er til plage for fisken. Et system som kan vise oksygennivå på oppdrettsanlegg, gjør at det kan bli lettere å tilføre den livsviktige gassen når vannet blir oksygenfattig.

Prosjekter

Hør SINTEFs podkast «Smart forklart» om sensorer her:

Hør alle episodene av podkastserien «Smart forklart» her.