Til hovedinnhold
Norsk English

Sensorer

Grunnlaget for all digitalisering og automatisering er sensorer, enten det dreier seg om roboter, pulsbelter eller styring av industrielle prosesser.

Kontaktpersoner

SINTEF er i dag verdensledende på å designe og bygge avanserte sensorsystemer for industriell og kommersiell bruk. Vår styrke ligger i at vi ikke bare produserer sensorer, vi utvikler også målesystemer. 

I tillegg kan vi bidra med avansert tolkning og analyse av data som sensorene samler inn. Vi finner de beste komponentene, eller bygger nye systemer fra grunnen, og tolker data fra felt i samarbeid med kunden.

Sensorene vi lager kan gjøre alt fra å overvåke smelteverk til hjelpe mennesker med alvorlige helseproblemer. 

Sensorer kommer til å blir instrumentelle i digitalisering, og dermed også i det grønne skiftet. SINTEF MiNaLab har sitt hovedfokus på sensorbrikker.

Det er viktig for oss at teknologien vi utvikler baserer seg på markedets eller kundens behov, om det er størrelsen på sensoren, prisen, målehastighet, robusthet eller strømforbruk.

Vi ønsker å levere pålitelig sensordata som våre kunder får nytte av. Vi kan utvikle og bygge sensorprototyper for testing i reelle forhold, og bruker 'first principles' for å bygge en grundig forståelse av knutepunkt mellom ytelsen og målsituasjonen.

Vår kombinerte kompetanse betyr at vi kan håndtere de fleste sensorutfordringer og at vi kan tilføre grensesprengende og smidige løsninger for industri. Med ekspertise på fysikk, måleteknologi, dataanalyse, maskinsyn og kunstig intelligens sørger vi for maksimalt utbytte av sensordata.

Vårt mål er å utvikle og tilpasse sensorteknologi som bidrar til et tryggere og smartere samfunn. 

Hva gjør vi?

Aktuelt

Norge må våge å satse på avansert teknologi

Norge må våge å satse på avansert teknologi

Det hevdes at Europa ikke er gode på teknologi, sammenliknet med USA, Kina og Taiwan. Det stemmer ikke, ble det sagt under åpningen av konferansen «The Sensor Decade». Paneldeltakerne var enige om at Norge nå må tørre å ta risiko og investere for å...

Sensor avslører når jordbæra er best

Sensor avslører når jordbæra er best

Mens jordbærbonden sover, kjører en robot rundt og skanner alle bærene. Neste morgen forteller roboten hvor søte jordbærene er – og når det er lurt å plukke dem.

Prosjekter

Hør SINTEFs podkast «Smart forklart» om sensorer her:

Hør alle episodene av podkastserien «Smart forklart» her.