Til hovedinnhold

Inga Marie Aasen

Seniorforsker

Inga Marie Aasen

Seniorforsker

Inga Marie Aasen
Telefon: 930 86 021
Avdeling: Bioteknologi og nanomedisin
Kontorsted: Trondheim

Publikasjoner og ansvarsområder

Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1723051

Determination of apparent digestibility coefficients (ADC) of ingredients has a central importance in formulation of aquaculture diets. Heterotrophic and phototrophic grown microalgae are considered as one of the best eicosapentaenoic acid (EPA), and docosahexaenoic acid (DHA) as well as protein alt...

Forfattere Sevgili Huseyin Sezen Soner Yılayaz Adil Aktas Ozgur Pak Faruk Aasen Inga Marie Reitan Kjell Inge Sandmann Michael Rohn Sascha Turan Gamze Kanyılmaz Mahir
År 2019
Type Tidsskriftspublikasjon
Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1721175

Thraustochytrids of the genera Schizochytrium and Aurantiochytrium accumulate oils rich in the essential, marine n3 fatty acid docosahexaenoic acid (DHA). As part of studies of the DHA-production in Aurantiochytrium sp. T66 (ATCC® PRA-276™), the 43 Mbp draft genome was annotated based on ab-ini...

Forfattere Heggeset Tonje Marita Bjerkan Ertesvåg Helga Liu Bin Aasen Inga Marie
År 2019
Type Konferansebidrag og faglig presentasjon
Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1713196

Utilisable crude protein (uCP), methane (CH4) production and other fermentation parameters were analysed in vitro for a diet in which grass silage was replaced by different levels of seaweed protein fractions prepared from three seaweed species: Saccharina latissima, Alaria esculenta and Palmaria pa...

Forfattere Ramin Mohammad Franco Marcia Roleda Michael Aasen Inga Marie Hetta Mårten Steinshamn Håvard
År 2019
Type Tidsskriftspublikasjon
Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1711532

In this study, a brown macroalgae species, Saccharina latissima, processed to increase its protein concentration, and a red macroalgae species, Porphyra spp., were used to evaluate their in vivo digestibility, rumen fermentation and blood amino acid concentrations. Four castrated rams were used, who...

Forfattere Özkan_Gülzari Seyda Lind Vibeke Aasen Inga Marie Steinshamn Håvard
År 2019
Type Tidsskriftspublikasjon