
Kan vi lytte til lyden av feil?
Ja. Akustiske signaler kan bidra til å oppdage feil i lasersveising og 3D-printing, skiver forskere i denne bloggen.
Ja. Akustiske signaler kan bidra til å oppdage feil i lasersveising og 3D-printing, skiver forskere i denne bloggen.
Metoden har hjulpet flyprodusenter, romfart og helseindustri. Nå peker 3D-printing seg ut som et lovende fremtidig verktøy også for aktører som forvandler vann og strøm til hydrogen.
Et EU-prosjekt er dedikert til å fremme energieffektivitet gjennom utvikling av innovative og miljøvennlige metoder for korrosjonsbeskyttelse, med mål om å erstatte stål med aluminium.
Mens de fleste tok seg en velfortjent sommerferie har SINTEF Manufacturing hatt to flinke studenter på jobb som sommerforskere. Les om deres prosjekt innen 3D-printing.
Nå har SINTEF åpnet kontor hos Kongsberg Innovasjon i Kongsberg Teknologipark. Sammen skal vi utvikle varer og tjenester for en ny norsk industri.
Mandag 1. november, 2021 solgte SINTEF Manufacturing 50% av sine aksjer i katapult-senteret Manufacturing Technology (MTNC) til næringsforeningene NCE Manufacturing (25%) og TotAL-Gruppen (25%). Med industrien inn på eiersiden i senteret styrkes...
Brukt på riktig måte, kan 3D-printing gjøre byggenæringen mer miljøvennlig og mer lønnsom. I tillegg kan vi få bedre kvalitet på byggene, sier seniorforsker Nathalie Labonnote i SINTEF. Nå vil hun ha de største aktørene på banen.
Tar du utfordringen, og utvikler en modell som kan gjøre en forskjell?
Sveiseroboter kan sette fart i 3D-printrevolusjonen. De er «søskenbarn» av 3D-printerne og gir håp om at mange maskindeler snart kan lages der de skal brukes, når de trengs.
Før neste krise inntreffer, bør tredimensjonal printing av medisinsk utstyr settes i system. Det skorter ikke på viljen eller innovasjonsevnen. Griper samfunnet muligheten?
Den neste pandemien kommer til å møte raskere og tøffere motstand. Det skyldes keramikken som forsker Carlos Grande og kollegene hans skriver ut på en 3D-printer.
Industrien trenger mer kunnskap om materialegenskapene til addtivt framstilte komponenter, inklusive repetérbarhet fra komponent til komponent. Hovedmålet med MKRAM-prosjektet, Material Knowledge for Robust Additive Manufacturing, har vært å bygge...
Markedet for 3D-printing kan få ny fart hvis ingeniører og ikke-teknologer evner å løfte i flokk.
Et Senter for Forskningsdrevet Innovasjon (SFI) er et viktig verktøy for langsiktig FoU og innovasjon i Norge. Endel fagmiljøer ved SINTEF og NTNU har sammen med en gruppe av bedrifter søkt om et SFI innen additiv tilvirkning. Søknaden ble sendt inn...
Batteriproduksjon. Autonom skipsfart. Utnytte bioressurser på nye måter. Ultralyd og helsedata til næringsutvikling. Dette er noen av områdene der Norge kan skape helt nye vekstnæringer, ifølge vurderinger som SINTEF har gjort for NHO i en fersk...
Klas Boivie, seniorforsker ved SINTEF Manufacturing, har blitt innvalgt til ASTM International Board of Directors for perioden 2019 til 2021.
Klas Boivie, seniorforsker ved SINTEF Raufoss Manufacturing i Trondheim, har fått spesialutmerkelsen "Additive Manufacturing Connection Point" fra ASTM International for sitt bidrag innenfor utviklingen av fagfeltet additiv tilvirking.
Forskerne har sett i "krystallkula". Her er teknologitrendene som vi påvirke framtidas transportsystemer.