Til hovedinnhold
Norsk English

Næringslivet går inn på eiersiden i katapult-senteret på Raufoss

Mandag 1. november, 2021 solgte SINTEF Manufacturing 50% av sine aksjer i katapult-senteret Manufacturing Technology (MTNC) til næringsforeningene NCE Manufacturing (25%) og TotAL-Gruppen (25%). Med industrien inn på eiersiden i senteret styrkes samarbeidet og mulighetene for å nå målene i Hurdalsplattformen.

Om katapult-senteret

Manufacturing technology katapult-senteret (MTNC) har som formål å gjøre veien fra idé til marked raskere og mindre risikofylt for norske bedrifter. Katapulten er et testsenter hvor vareproduserende bedrifter kan prøve ut nye teknologier og løsninger.

Regjeringen med mål om å øke norsk vareproduksjon og eksport

I Hurdalsplattformen har den nye regjeringen satt seg som mål å øke den norske eksportandelen fra landbasert industri. Skal dette skje trenger vi mer kompetansen innenfor avansert produksjon og produktivitet. Dette målet kan katapulten bistå i å nå.


Det norske vareproduserende katapultsenteret på Raufoss. Foto: Tom A. Kolstad

Økt innovasjon og nyskaping med næringsforeninger på eiersiden

At næringsforeningene kjøper seg inn i katapulten kan bli en katalysator for økt innovasjon og nyskaping i små og store norske industribedrifter. Vareproduserende bedrifter vil, for eksempel, kunne øke investeringer til testutstyr via katapulten.

Jobber du i en vareproduserende bedrift? Ta kontakt med MTNC.

Katapult-senteret forvalter investeringsstøtte fra Selskapet for industrivekst (SIVA), og bistår med

  • utstyr til testing og «ramp-up», og
  • kompetanse inn i bedriftenes utviklingsprosjekter.

Katapult-senteret deler også utstyr med Læringsfabrikken for å utdanne morgendagens lærlinger, tilby livslang læring til fagarbeidere og fagskoleingeniører. Alt dette skjer i bygning 5, i Raufoss Industripark.

For SINTEF har salget vært en anerkjennelse av den jobben vi har gjort med etablering og oppstart av senteret. Katapulten har vist seg å ha stor verdi for industrien i Innlandet, men også for Norge som nasjon.

Signeringsseremoni

Til stede under signeringsseremonien var styreleder i NCE Manufacturing, Vegard Sande, styreleder i TotAl-gruppen Tor Henning Molstad og administrerende direktør i SINTEF Manufacturing, Silje Aschehoug.

– Dette er en gledens dag for oss alle, uttalete trekløveret etter signeringen.


Fra venstre: Vegard Sande, Silje Aschehoug og Tor Henning Molstad.
Foto: Christian Børresen

Mer informasjon om manufacturing-katapulten (MTNC)

Besøk MTNC

Prosjektinformasjon

Prosjektstart:

05.02.2018

Kontaktperson