Til hovedinnhold
Norsk English

Energisommerjobb: Rekordtidlig talentjakt

Kasper Emil Thorvaldsen, Ingrid Snustad og Henrik Strand fra SINTEF Energi.
Kasper Emil Thorvaldsen, Ingrid Snustad og Henrik Strand er forskere i SINTEF Energi og jobber med sommerforskerprosjektet
I år legger SINTEF ut sommerjobbene fire måneder tidligere enn før. Over 30 energisommerjobber er lyst ut hos SINTEF Energi.

–  I sommer hadde vi rekordmange sommerforskere, over 40 stykker. I år utlyser vi jobbene tidlig for å sikre oss de mest motiverte søkerne, sier prosjektleder for SINTEF Energi sine sommerjobber, Henrik Strand.  

 

Nylig ble SINTEF kåret til Norges mest attraktive arbeidsgiver for unge. 

 

–  Jeg tror SINTEF vant kåringen fordi du får spennende oppgaver og du løser problemer som samfunnet trenger svar på. Det er en fordel om du som sommerforsker har lyst til å jobbe med forskning som gjør verden bedre, som med miljøvennlig energi, sier Strand. 

 

Henrik Strand har selv vært sommerforsker hos SINTEF Energi både i 2017 og 2018. Nå har han fast jobb i instituttet, og er også prosjektleder for sommerforskerprosjektet.  

 

–  Vi er på jakt etter studenter som har studert et par-tre år minst. Alle sommerforskerne får en egen veileder som hjelper dem underveis, sier Strand.  

 

I år er det lyst ut mellom 30 og 40 sommerjobber. De er innen områder som CO-lagring, hydrogen, geotermisk energi, bioenergi, kraftoverføring, energieffektivisering, fremtidens strømbrytere, elbillading, havvind, solenergi, vannkraft, maskinlæring med mer.  

 

– Jeg har vært med fra vi utlyste sommerforskerstillingene første gang i 2007. Sommerforskerprosjektet er vår viktigste rekrutteringskanal. Her finner vi fremtidens talent, sier Inge Gran, adm.dir. SINTEF Energi.

 

– Energi- og klimakrisa haster, og vi jobber med flere store prosjekter som skal bidra til en bærekraftig omstilling av Norge og Europa. Jeg blir imponert hvert år når jeg ser hvor mye sommerforskerne bidrar med i disse prosjektene. Jeg er spent på om vi får like mange søkere nå som vi er så tidlig ute, jeg håper vi får enda flere, avslutter Gran.

 

Her er alle stillingene utlyst.

 

Kontaktpersoner