Til hovedinnhold
Norsk English

Bli sommerforsker i SINTEF Energi!

Lyst på en spennende sommerjobb der du får smake på hvordan det er å jobbe som forsker? SINTEF Energi tar hvert år inn 20-30 av de beste studentene innen fagområder som energi, miljø og data science.

Søknadsfristen er 1 mars. Vi ansetter løpende, så ikke nøl med å søke om du er interessert. Du finner informasjon om alle jobbene og hvordan du søker på:  

sintef.no/energisommerjobb

«Du får du jobbe med noe som er veldig spennende, du får jobbe med veldig dyktige folk og du får jobbe med noe som er veldig viktig for samfunnet», sagt av en Sommerforsker 2019.

Som sommerforsker skal du forske både selvstendig og sammen med våre forskere i nasjonale og internasjonale prosjekter. Her vil du bli bedre kjent med både forskningsbransjen, akademia og industri/næringsliv.

Mange tidligere sommerforskere har fått mulighet til å skrive prosjekt- og masteroppgave sammen med oss. Å ha hatt sommerjobb i SINTEF Energi er også god mat til CVen. "SINTEF Energi er kjent som forskningsinstitusjon i Norge og i Europa. Vi har mye tett kontakt med industripartnerne våre og jobber med oppdragsforskning med industrien. Man får brukt fagkunnskapen sin fra skolebenken på industrielle problemstillinger. Det å kunne vise at man kan bruke kunnskapen man har opparbeidet seg gjennom et studium til å løse reelle problemer er viktig erfaring å ha med seg, uansett om man ønsker en karriere innen forskning eller andre bransjer", forklarer Ellen Aasgård, leder for Sommerforskerprosjektet.

Aasgård sier dette om hva sommerforskerne kan forvente å jobbe med:

  • prisprognoser for fremtidens energimarked
  • lavutslippsenergi i Europa
  • elektrifisering av maritim transport
  • bærekraftig produksjon av kunstsnø
  • biokarbon i industriprosesser
  • fangst, transport og lagring av CO2
  • energieffektivisering i ulike industrier

og alle mulige spennende forskningsutfordringer som vi jobber med hver dag i SINTEF Energi.

I tillegg til å bryne seg på spennende faglige utfordringer i forskningsprosjektene, er det også andre ting som skjer i SINTEF Energi i løpet av sommeren. Sommerforskerne blir invitert til frokostmøter og workshops, og i august arrangerer vi Sommerforskerkonferansen der studentene presenterer sitt arbeid. Sammen med Ung i Sintef arrangeres det også sosiale aktiviteter.

Er du nysgjerrig på hvordan en hverdag som forsker ser ut? Er du en problemløser som ønsker å bruke til din kunnskap for å finne fremtidens bærekraftige energiløsninger? Søk sommerjobb i SINTEF Energi!