
SumaFood
Reduksjon av svinn i verdikjeden for sjømat. SumaFood har målsetting å redusere matsvinn og øke bruken av marin biomasse ved å utvikle nye metoder for prosessering og konservering, og utvikle ingredienser som grunnlag for nye matprodukter.
Reduksjon av svinn i verdikjeden for sjømat. SumaFood har målsetting å redusere matsvinn og øke bruken av marin biomasse ved å utvikle nye metoder for prosessering og konservering, og utvikle ingredienser som grunnlag for nye matprodukter.
- Bærekraftige vedovner gjennom ovn, bygningsintegrasjon og verdikjede optimalisering
Hvordan integrere lokale energisamfunn på en fleksibel måte i det norske strømnettet (distribusjonsnettet)?
Prosjektet er en konseptutredning for innovative energi- og klimaløsninger i bygg, områder og energisystem.
Utvikling av innovative og integrerte kjøle- og oppvarmings-konsepter om bord i cruiseskip
Når forbruket av elektrisitet øker og ny kraftproduksjon integreres i et aldrende kraftsystem er det viktig å utnytte komponentene i systemet på en god måte, samtidig som leveringspåliteligheten ivaretas.
Prosjektets hovedmål er å utvikle innovative verktøy for optimering av design og drift av lokale energisamfunn (LEC) som integrerer distribuerte energiressurser samt ulike energibærere i forskjellige skalaer.
CONWINDs ambisiøse mål er å øke lønnsomheten til havvindparker med mer enn 2%.
Vi har utviklet et nøyaktig og brukervennlig verktøy som skal hjelpe europeiske veieiere med utbygging og implementering av fornybar energi og "energy hubs" langs veien.