Til hovedinnhold

Ana Karina Carvajal

Forskningsleder

Ana Karina Carvajal

Forskningsleder

Ana Karina Carvajal
Telefon: 924 63 388
Avdeling: Sjømatteknologi
Kontorsted: Trondheim

Publikasjoner og ansvarsområder

Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1791150

Chicken protein hydrolysates (CPHs) generated from rest raw materials through enzymatic hydrolysis using Corolase PP or Alcalase were shown to reduce inflammation and stimulate hepatic mitochondrial fatty acid oxidation in high‐fat‐fed mice. This study investigates the effect of CPH diets in atheros...

Forfattere Bjørndal Bodil Aloysius Thomas Aquinas Lund Anders Slizyte Rasa Bohov Pavol Carvajal Ana Karina Berge Rolf Kristian
År 2019
Type Tidsskriftspublikasjon
Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1749017

Purpose To examine whether supplementation with low doses of fish or milk proteins would affect glucose regulation and circulating lipid concentrations in overweight healthy adults. Methods Ninety-three overweight adults were assigned to receive 2.5 g protein/day from herring (HER), salmon (SAL), co...

Forfattere Hovland Ida Heir Leikanger Ingrid Sande Stokkeland Oddbjørg Waage Kaia Hevrøy Mjøs Svein Are Brokstad Karl Albert McCann Adrian Ueland Per Magne Slizyte Rasa Carvajal Ana Karina Mellgren Gunnar Remman Tore Høgøy Ingmar Johan Gudbrandsen Oddrun Anita
År 2019
Type Tidsskriftspublikasjon