Til hovedinnhold

Inger Beate Standal

Forsker

Inger Beate Standal

Forsker

Inger Beate Standal
Telefon: 982 22 468
Avdeling: Sjømatteknologi
Kontorsted: Trondheim

Publikasjoner og ansvarsområder

Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1709461

This study is a part of iProcess project funded by the Research Council of Norway (NFR 255596). The aim of this study was to evaluate various data capture technologies for traceability of hides in a pilot setting. The RFID enabled hide tags provided best readability while there were challenges with ...

År 2019
Type Rapport/avhandling
Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1693468

The aim of the present study was to assess the influence of different sous-vide time-temperature regimes and use of two types of commercial antioxidants (rosemary extract and rosmary extract and ascorbyl palmitate) on quality parameters of Atlantic mackerel (Scomber scombrus) during chilled storage....

Forfattere Cropotova Janna Mozuraityte Revilija Standal Inger Beate Aftret Kari Cecilie Rustad Turid
År 2019
Type Tidsskriftspublikasjon
Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1693464

The aim of this study was to assess lipid oxidation development in sous-vide cooked Atlantic mackerel during chilled storage by fluorescence microscopy coupled with chemical, physical and data analysis methods. Sous vide-cooking at 70 °C and 80 °C for 10 and 20 min was performed with and w...

Forfattere Cropotova Janna Mozuraityte Revilija Standal Inger Beate Rustad Turid
År 2019
Type Tidsskriftspublikasjon
Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1693450

...Full Article Figures & data References Citations Metrics Reprints & Permissions Get access ABSTRACT The aim of the present study was to evaluate the effects of various sous-vide time–temperature regimes and their interactions on quality parameters of Atlantic mackerel (Scomber scombrus...

Forfattere Cropotova Janna Mozuraityte Revilija Standal Inger Beate Rustad Turid
År 2019
Type Tidsskriftspublikasjon
Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1681563

Changes in quality characteristics in relation to protease activity and protein oxidation in chilled, superchilled and frozen mackerel fillets during storage were studied. The solubility of sarcoplasmic proteins was quite stable in mackerel samples for all storage experiments, whereas the solubility...

Forfattere Cropotova Janna Mozuraityte Revilija Standal Inger Beate Grøvlen Magnhild Seim Rustad Turid
År 2019
Type Tidsskriftspublikasjon
Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1662626

Denne rapporten er en leveranse for arbeidspakke 1 og 2 i forprosjektet "Sertifiseringsordning for levendelagret torsk". Rapporten sammenstiller arbeidet som er gjort med å kartlegge eksisterende regelverk og systemer for internkontroll som benyttes i næringen i dag samt å v...

År 2019
Type Rapport/avhandling
Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1660417

Increased aquaculture production will result in increased amounts of waste produced, and these wastes are highly underexploited. Polychaetes might effectively consume such waste and transfer them into compounds as marine proteins and lipids. In our study, growth and nutritional composition of the po...

År 2019
Type Tidsskriftspublikasjon