
Matens miljøpåvirkning i fokus
Fokuset på matens miljøpåvirkning og hvor mye vi kaster er i stadig større fokus:
Fokuset på matens miljøpåvirkning og hvor mye vi kaster er i stadig større fokus:
I de senere år har det vært et stort fokus på problemstillinger knyttet til rømming av oppdrettsfisk. Myndigheter, miljøvernorganisasjoner, villfiskinteresser og oppdrettsnæringen er enige om at rømt oppdrettslags er en trussel mot villfiskbestandene...
HKH Kronprins Fredrik av Danmark besøkte SINTEF Fiskeri og havbruks prøvetank i Hirtshals i anledning kronprinsparets omvisning på Nordsøen Forskerpark og Nordsøen Oceanarium 25. august. Stolte medarbeidere hadde gleden av å vise frem SINTEFs...
To nye konseptbåter for oppdrettsnæringa er nå på ”tegnebrettet”: større servicefartøy som skal ta de tunge løftene og dermed hindre at dagens små fartøyer kantrer.
Kong Harald var hedersgjest på utstillingsstanden til SINTEF ved åpningen av den internasjonale oppdrettsmessa AquaNor. Nå vet kongen litt om hva som skal til for at Norge skal lykkes med tang- og taredyrking!
Et undersjøisk ”åker”-areal på Vestfolds størrelse, kan alene gi to milliarder liter tarebasert biodrivstoff. Nå stifter SINTEF et kompetansesenter som skal muliggjøre tang- og taredyrking i stor skala.
Verdens befolkning øker og etterspør stadig mer sjømat. Akvakultur er den viktigste kilden til å dekke fremtidens sjømatbehov, og vil, som all annen matproduksjon, påvirke miljøet. Økt akvakulturproduksjon er politisk ønsket, men det er også...
Det skal bli enklere å sirkle inn tiltak som er gode også på lang sikt når sykdomsutbrudd i lakseanlegg skal forebygges eller slås tilbake. Med dette målet for øyet har forskningsmiljøet og laksenæringa i Norge gått sammen om å utvikle et...
Fra datalaboratoriumet ved SINTEF, formet som en operasjonssentral og utstyrt med tung regnekraft, skal havbruksforskere og utstyrsleverandører hjelpe fiskeoppdrettere med å oppnå sikrere og mer effektiv drift. Her er det hjelp å få dersom trusler er...