
DipLab - Mobilt kortslutningslaboratorium
Dette laboratoriet skal benyttes både i forskning og utvikling for å kartlegge og forbedre produksjonsenheters egenskaper under feil i nettet.
Institutt for elkraftteknikk ved NTNU og avdelingene Energisystemer og Elkraftteknologi ved SINTEF Energi AS har et strategisk samarbeid som dekker fagområdene:
Formålet er å videreutvikle et felles fagmiljø med høy faglig kvalitet for å imøtekomme industrielle behov innen forskning og utvikling av fremtidens bærekraftige energisystem. Gjennom felles strategiprosesser og et tett arbeidsfellesskap, vil partene skape FoU-resultat som bidrar til innovative løsninger for fremtidens elektriske energisystem.
Forskningsmiljøet har allerede stor forskningsaktivitet innenfor følgende styrkeområder:
Geminisenteret skal styrke samarbeidet mellom partene bl.a. gjennom å bidra til vekst innen FoU på følgende områder:
Det samlede elkraftmiljøet ved NTNU og SINTEF Energi er av betydelig størrelse, også i internasjonal målestokk, og publiserer og bidrar til internasjonal forskning og utvikling av samfunnet.
Geminisenterets skal støtte NTNUs og SINTEFs virksomhetsområder:
Les om Gemini-samarbeidet.
Dette laboratoriet skal benyttes både i forskning og utvikling for å kartlegge og forbedre produksjonsenheters egenskaper under feil i nettet.
Instituttet utfører målinger både i laboratorier og felt for produsenter, leverandører og brukere av elkraftteknisk utstyr.
Nasjonal forskningssinfrastruktur for pålitelige komponenter til et fremtidens kraftnett.
Med støtte fra Forskningsrådet, har NTNU og SINTEF bygget et nasjonalt Smart Grid laboratorium i Trondheim.
SINTEF Energi er medlem av Scandinavian Association for Testing of Electric Power Equipment (SATS), som er et samarbeidsorgan for nordiske høyspenning og høyeffekt prøvelaboratorier. SATS er medlem av Short-Circuit Testing Liason (STL), som er...
– et viktig verktøy for energinasjonen Norge