GP Seaweed
GP Seaweed skal utvikle teknologi og kunnskap om oppskalering og modernisering av tareoppdrett, og samtidig utvikle nye, klimavennlige produkter fra dyrket tang for blågrønne verdikjeder.
GP Seaweed skal utvikle teknologi og kunnskap om oppskalering og modernisering av tareoppdrett, og samtidig utvikle nye, klimavennlige produkter fra dyrket tang for blågrønne verdikjeder.
Det finnes mange lavtrofiske, marine organismer som egner seg for bruk i fiskefôr, for eksempel til laks. I POLYKELP vil vi studere hvordan tare og børstemark kan brukes.
I forbindelse med en ny produktserie med helsekostpreparater basert på råstoff fra viltvoksende tang på Sula og dyrket tare på Frøya skal vi i forkant avklare spørsmål knyttet til næringsinnhold og innhold av bioaktive forbindelser.
Prosjektet er et Nordic Center of Excellence med forskningspartnere fra Finland, Sverige og Norge, som sammen skal utvikle verdifulle produkter gjennom dyrking av fotosyntetiske organismer: Blågrønnbakterier, mikroalger og makroalger (tare).
I EU-prosjektet GENIALG (Genetic diversity exploitation for innovative macroalgal biorefinery) er målet å utvikle kostnadseffektiv dyrkings av makroalger for å muliggjøre bruk av dyrkede makroalger til en rekke produkter. Prosjektet vil designe...
Innovasjonsprosjektet COMPLETE (Energy efficient biogas production by recirculation of nutrients and complete utilisation of resources) har som mål å utforske ulike måter å gjøre produksjon av biogass enda mer klimavennlig, gjennom resirkulering av...
Søl er en tangart som er etterspurt for bruk i mat, og i dette prosjektet skal vi tilpasse og optimalisere dyrkingsmetode for denne smaksfulle og næringsrike algen.
Tare er nærings- og smaksrike planter og velegnet som menneskemat. Nå vil en gründerbedrift dyrke tare og lage sunne matprodukter for et norsk og internasjonalt marked av havets grønnsaker.
Prognosene for global befolkningsvekst og økning i levestandard vil kreve økt tilgang på mat og fôr. Det er havet som anses å ha det største potensialet for å bidra til denne økningen.
Butare (Alaria esculenta) kan brukes til ulike matprodukter som feks. "wakame", salaten som spises til sushi. Dyrking av butare vil gi forutsigbare mengder og en forutsigbar og høy kvalitet på råstoffet, som deretter kan prosesseres til wakame og...
Norge har muligheten til å utvikle tang- og taredyrking til en ny, stor næring. Industriell dyrking av tang og tare gir mange muligheter innenfor bioenergi-produksjon, mat og helsekost, kjemikalieekstraksjon, biologisk rensing, fjordforbedring og...
På verdensbasis dyrkes det 14 mill tonn tang og tare som anvendes til mat, fôr, kjemikalier, medisin, helsekost, kosmetikk og gjødsel. Økt fokus på reduksjon av CO2-utslipp har dessuten aktualisert tare som biomasse til produksjon av biodrivstoff...