Til hovedinnhold

John Reidar Mathiassen

Seniorforsker

John Reidar Mathiassen

Seniorforsker

John Reidar Mathiassen
Telefon: 934 53 696
Avdeling: Sjømatteknologi
Kontorsted: Trondheim

Publikasjoner og ansvarsområder

Publikasjoner

Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1572396

We present an approach to robotic deep learning from demonstration in virtual reality, which combines a deep 3D convolutional neural network, for grasp detection from 3D point clouds, with domain randomization to generate a large training data set. The use of virtual reality (VR) enables robot learn...

Forfattere Dyrstad Jonatan Sjølund Mathiassen John Reidar Bartle
År 2018
Type Tidsskriftspublikasjon
Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1561519

Despite advances in computer vision and segmentation techniques, the segmentation of food defects such as blood spots, exhibiting a high degree of randomness and biological variation in size and coloration degree, has proven to be extremely challenging and it is not successfully resolved. Therefore,...

År 2017
Type Tidsskriftspublikasjon
Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1480889

Prosjektet startet i 2013 med målsettingen; å utvikle konsept for automatisk singulering, orientering og sortering av hel laks basert på ytre kvalitetsparametere. Konseptene som utvikles i dette prosjektet skal sannsynliggjøre at arbeidsoppgavene kan automatiseres i industriell skala. Prosjektet, me...

Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1357744

Purpose Practically all salmon fillets produced in Norway are trimmed clean of unwanted fat, bone remnants and other defects according to customer requirements. In today’s modern salmon-processing plants, the trimming operation is performed by a combination of automated trimming machines and manual ...

Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1324894

In Norway, the final stage of front half chicken harvesting is still a manual operation due to a lack of automated systems that are suitably flexible with regard to production efficiency and raw material utilisation. This paper presents the ‘GRIBBOT’ – a novel 3D vision-guided robotic concept for fr...

År 2016
Type Tidsskriftspublikasjon