Til hovedinnhold

Erlend Indergård

Seniorforsker

Erlend Indergård

Seniorforsker

Erlend Indergård
Telefon: 934 11 312
Avdeling: Sjømatteknologi
Kontorsted: Trondheim

Publikasjoner og ansvarsområder

Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1709461

This study is a part of iProcess project funded by the Research Council of Norway (NFR 255596). The aim of this study was to evaluate various data capture technologies for traceability of hides in a pilot setting. The RFID enabled hide tags provided best readability while there were challenges with ...

År 2019
Type Rapport/avhandling
Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1642361

I perioden mai-juni 2018 ble det gjennomført et 6 ukers tokt med den pelagiske tråleren "Birkeland" langs den midtatlantiske rygg, ned mot Vest-Afrika og opp fra Kapp Verde til Azorene. Deltagere på toktet var 6 vitenskapelig ansatte ved SINTEF Ocean (3 uker hver), en master...

År 2018
Type Rapport/avhandling
Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1609489

Forfattere Rebours Celine Aasen Inga Marie Carvajal Ana Karina Emblemsvåg Jan Gajardo Karina Halfdanarson Jon Indergård Erlend Jaramillo Torres Alexander Kortner Trond Moxness Krogdahl Åshild Nordtvedt Tom Ståle Marfaing Hélène Fet Magerholm Annik Pierre Ronan Roleda Michael Sandbakken Ingrid Skjermo Jorunn Slizyte Rasa Steinshamn Håvard Stévant Pierrick Francois Denis Uksnoy Wenche Walde Per
År 2018
Type Konferansebidrag og faglig presentasjon
Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1578831

The effects of convective air-drying at 25, 40, and 70 °C and freeze-drying on the quality of the edible kelp Saccharina latissima to be used for food were investigated. Based on the analysis of the carbohydrate and amino acid profiles, as well as polyphenol, fucoxanthin, and ash contents, no s...

Forfattere Stévant Pierrick Francois Denis Indergård Erlend Ólafsdóttir Aðalheiður Marfaing Hélène Larssen Wenche Merete Emblem Fleurence Joël Roleda Michael Rustad Turid Slizyte Rasa Nordtvedt Tom Ståle
År 2018
Type Tidsskriftspublikasjon
Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1578556

Stockfish is gutted and de-headed unsalted fish, and airdried outdoor by hanging on racks. Cod (Gadus morhua) is the high-quality stockfish product and is dominant in volume. After outdoor drying from March, the stockfish is taken down from the racks in May/June, and normally end-dried in traditiona...

Forfattere Indergård Erlend Joensen Sjurdur Widell Kristina Norne
År 2018
Type Del av bok/rapport