Til hovedinnhold
Norsk English

SINTEF holder kurs i lydisolasjon

Akustikklab
I akustikklaboratoriet til SINTEF testes skillevegger og etasjeskillere i tillegg til andre bygnings- og ventilasjonskomponenter. Foto: Remy Eik
Kurset gir økt kunnskap om hvordan man oppnår god lydisolasjon i bygg med trekonstruksjoner, og gir en oversikt over praktiske løsninger som tilfredsstiller ulike krav.

Kurset Lydisolasjon i trekonstruksjoner, som holdes i Oslo 7. og 8. februar, gir en bred innføring i virkemidler og prinsipper som er avgjørende for å oppnå ønsket luftlyd- og trinnlydisolasjon.

– Teoretiske prinsipper brukes til å illustrere hvordan praktiske løsninger fungerer, og hva som er gode tiltak for å forbedre lydisolasjonen, forteller seniorforsker Anders Homb i SINTEF.

Kurset er derfor nyttig både for de som har behov for anvendte løsninger og de som ønsker kompetanseheving innen lydisolering. Eksempler på anvendte løsninger omfatter både løsninger med bindingsverk, trebjelkelag, KLT og trehulldekke.

Sentrale tema på kurset

  • Grunnbegreper for luft- og trinnlydisolasjon
  • Grunnprinsipper og praktiske løsninger for skillevegger
  • Grunnprinsipper og praktiske løsninger for etasjeskillere
  • Flanketransmisjon
  • Sammenligning av løsninger
  • Vurderinger og bruk av måleresultater

Teori og diskusjon

Kurset veksler mellom teori forankret i aktuelle konstruksjonsløsninger og diskusjon av anvendte løsninger. Tidsplanen tilpasses deltakernes behov. Anders Homb og Simone Conta er foredragsholdere.

Målgruppen er arkitekter og bygningstekniske rådgivere, utførende entreprenører og byggmestre, konstruktører, materialprodusenter, elementprodusenter m.fl., samt akustikkrådgivere med kompetansebehov.

Kurset avholdes 7.–8. februar 2024 hos SINTEF Community i Børrestuveien 3, Oslo. Bindende påmelding innen 26. januar.

Mer informasjon og påmelding

Kontaktpersoner