Til hovedinnhold
Norsk English

Få fremtidsrettet vareproduksjon med gratis lean-kurs

Bedrifter som driver med systematisk forbedringsarbeid, er bedre rustet for å takle endringer i sin bransje. Fra juni og utover kan du delta på digitale lean-kurs som holdes av SINTEF.

Hvorfor din bedrift bør delta på lean-kursene

  • Lær om og få testet ut tankesett, prinsipper, verktøy og metoder innen systematisk forbedringsarbeid.  
  • Få en mer effektiv og lønnsom drift gjennom økt stabilitet og bedre flyt i dine verdikjeder og prosesser.  
  • En forståelse for og et arbeidssett i tråd med Lean-tankegangen er en viktig suksessfaktor for å lykkes med digitalisering og implementering av Industri 4.0. 

Meld deg på kurs

Om lean-kursene

Gjennom bransjeprogrammet for mat- og drikkevareindustrien tilbyr SINTEF kurs innen systematisk forbedringsarbeid. Kursene ledes av lean-ekspert Knut Sandbakken.

Kursene gjennomføres digitalt samtidig som at de kombineres med praktisk arbeid ute i din bedrift. Noen av kursene egner seg best for grupper, men enkeltpersoner kan også ta del i kurset. Du vil kunne kommentere og stille spørsmål via chat i løpet av kursene. Alt kursmateriell oversendes til deg når du er påmeldt.

Kursene som tilbys er:

  • Lean introduksjon: 01.06.21
  • 5S: 09.–10.06.21 og 21.06.21
  • Operatørvedlikehold: 18-19.08.21 og 30.08.21
  • Systematisk problemløsning med A3: 24.06.21
  • Raske omstillinger ved hjelp av SMED: 21.–22.09.21 og halv dag 04.10.21.

Du kan lese mer om kursene og melde deg på.

Case fra Insula AS

Insula AS er en av bedriftene som deltok på kursene i høst. De er en sjømatbedrift med hovedkontor på Leknes i Lofoten. De sendte en reflektert og lærevillig gjeng som gjennomførte en meget god gruppeoppgave på 5S.

Figur 1: Teamet fra Insula Produksjon avbildet foran 5S-tavlen

Under ser vi et eksempel på en 5S-standard utarbeidet som del av gruppeoppgaven. Innholdet på lageret er nøye vurdert, hensiktsmessig plassert og tydelig merket.

Figur 2: En ny 5S-standard utarbeidet av teamet fra Insula Produksjon.

Med bakgrunn i læringspunkter og innspill fra kurset jobber Insula nå videre med å organisere og etablere et arbeidssett for utrulling i bedriften.

[Kurset har] gode instruktører med faglig tyngde og gode eksempler.
Deltaker på lean-kurs, 2020

Utforsk fagområdene

Kursportefølje

Lean introduksjon

Lean introduksjon

Dette kurset gir innblikk i hva lean innebærer, og hva din bedrift kan oppnå med det. Velkommen til gratis kurs med SINTEF.

Målnedbryting

Målnedbryting

Lær hvordan du kan bygge en struktur og kultur for å realisere virksomhetens strategier ved hjelp av målnedbryting. Velkommen til gratis kurs med SINTEF.

A3 Problemløsing

A3 Problemløsing

Lær hvordan din bedrift kan benytte A3 for å skille dere fra konkurrenter i form av å være flinkere problemløsere. Velkommen til gratis kurs med SINTEF.

Daglig operativ styring

Daglig operativ styring

I en hektisk hverdag er det helt sentralt at en benytter tid og ressurser på det som betyr mest for virksomheten. Daglig operativ styring hjelper med å identifisere og redusere uønsket variasjon i prosesser og verdikjeder. Velkommen til gratis kurs...

5S

5S

5S er verktøyet som brukes for å skape en ren og velfungerende arbeidsplass. Det fungerer like godt i produksjon, i administrasjon samt innen vedlikehold og lager. Velkommen til gratis kurs med SINTEF.