Til hovedinnhold
Norsk English

SINTEF med kandidat til EUs mission board for klimanøytrale og smarte byer

Foto: Pixabay
SINTEF har spilt inn EU-koordinator hos SINTEF Manufacturing, Lene Lad Johansen, som kandidat til EUs mission board for klimanøytrale og smarte byer.

EU kommisjonen er i gang med å forberede implementeringen av EUs nye rammeprogram for forskning og innovasjon, Horizon Europe, det tiende i rekken. Programmet går fra 2021 til 2027 og har et foreslått budsjett på 100 milliarder Euro. 

En av de store satsningene i Horizon Europe er utviklingen og gjennomføringen av såkalte "missions". Dette skal være ambisiøse og tydelige mål eller visjoner som er inspirert av 60-tallets gigantiske satsning innen romfart med et tydelig mål om å "bringe en person til månen og returnere han trygt hjem, innen utgangen av tiåret".

Missions i Horizon Europe skal være like ambisiøse, inspirerende og tydelig definert som dette. De skal være tidsavgrenset og lett for alle å forstå.

Kommisjonen har nå startet rekruteringen til fem forskjellige såkalte "mission boards". Dette er ekspertgrupper som skal foreslå missions og hvilke forsknings -og innovasjonsaktiviteter det er behov for, for at man skal nå de ambisiøse målene.

SINTEF har spilt inn EU-koordinator Lene Lad Johansen, som kandidat til mission board for klimanøytrale og smarte byer. Lene har bred erfaring fra temaet fra Oslo kommune. – Det er tøff konkurranse, men for de som blir valgt er jeg sikker på at det er utrolig givende og lærerikt. Det er moro bare å være en kandidat, sier Lene.

"Smarte byer" er en av SINTEFs strategiske forskningsområder. Les mer om dette her.