Til hovedinnhold
Norsk English

Total Concept

Total Concept skal vise at ambisiøs oppgradering av eksisterende yrkesbygg kan være lønnsomt.

Kontaktperson

Høgskolen i Volda

Total Concept har som mål å vise at implementering av ambisiøse oppgraderingspakker for eksisterende yrkesbygg kan tilfredsstille lønnsomhetskrav fastsatt av byggherren, og dermed bli en markedsdriver for oppgradering av eksisterende bygninger mot nesten-nullenergibygg.

SINTEF er arbeidspakkeleder for arbeidspakke 3: Pilot building. Vi har til nå fått inn to pilotbygg fra Statsbygg; Vegkontoret i Steinkjer og Høgskulen i Volda.

Budsjettet er på 1 815 k Euro totalt. Projektet er finansiert av EUs Intelligent Energy-Europe programme.

Les mer om prosjektet

Nyhetsbrev

Last ned brosjyre om Total Concept

Prosjektet Total Concept er nå avsluttet. Oppsummerende rapport finner du her (på engelsk).


Veiledning Formålsdelt etterprøving av bygningers energibruk
Veilederen er utarbeidet etter anmodning fra Standard Norge ved komite SN/K 34 Bygningers Energiytelse. SINTEF har utviklet et regneark som er brukt som et eksempel på etterprøving og verktøy for etterprøving i denne veilederen. Last ned regnearket, med fiktivt eksempelbygg. 
Veilederen er strukturert etter fanene/arkene i dette regnearket, med fanenavn som overskrifter. Du skal kun registrere data i faner/ark med navn som starter med LEGG INN.

Det tas forbehold om eventuelle feil i regnearket. Hverken prosjektgruppen, Standard Norge eller SINTEF er ansvarlig for bruk av regnearket. Det tilbys p.t. heller ikke er noen support for bruk av regnearket.


 

 

Nøkkeltall

Prosjektvarighet

2014 - 2017