Til hovedinnhold

Sensorer

Sensorer

Grunnlaget for all digitalisering og automatisering er sensorer, enten det dreier seg om roboter, pulsbelter eller styring av industrielle prosesser. SINTEF er i dag verdensledende på å designe og bygge avanserte sensorsystemer for industriell og kommersiell bruk.

Vår styrke ligger i at vi ikke bare produserer sensorer, vi utvikler også målesystemer. I tillegg kan vi bidra med avansert tolkning og analyse av data som sensorene samler inn. Vi finner de beste komponentene – eller bygger nye systemer fra grunnen – og tolker data fra felt i samarbeid med kunden. Sensorene vi lager kan gjøre alt fra å overvåke smelteverk til hjelpe mennesker med alvorlige helseproblemer.

Det er viktig for oss at teknologien vi utvikler baserer seg på markedets eller kundens behov, om det er størrelsen på sensoren, prisen, målehastighet, robusthet eller strømforbruk. Vi ønsker å levere pålitelig sensordata som våre kunder får nytte av. Vi kan utvikle og bygge sensorprototyper for testing i reelle forhold, og bruker 'first principles' for å bygge en grundig forståelse av knutepunkt mellom ytelsen og målsituasjonen. Vår kombinerte kompetanse betyr at vi kan håndtere de fleste sensorutfordringer og at vi kan tilføre grensesprengende og smidige løsninger for industri. Med ekspertise på fysikk, måleteknologi, dataanalyse, maskinsyn og kunstig intelligens sørger vi for maksimalt utbytte av sensordata. Vårt mål er å utvikle og tilpasse sensorteknologi som bidrar til et tryggere og smartere samfunn.

Kontaktperson

Marion O Farrell

Marion O Farrell

Forskningsleder

Aktuelt

Norsk sensor til astronauter på måneferd

En astronaut på romferd kan bli utsatt for helsefarlig stråling som tilsvarer tusenvis av røntgenbilder. Nå utvikler forskere fra SINTEF en mikrosensor som kan måle effekten strålingen har på kroppen når astronauter drar til månen.

Kan maten vår digitaliseres?

Det enkle svaret på dette er ja. Det litt mer intrikate svaret er at det mer presist er selve matproduksjonen som kan digitaliseres. Og det vil du nok at skal skje.

SINTEF-teknologi klargjøres for Mars-oppdrag

Det avanserte 3D-kameraet UTOFIA er utviklet for bruk under vann, men dets eksepsjonelle egenskaper kan nå føre til at det blir sendt på en interplanetarisk skattejakt i verdensrommet.

Prosjekter