Til hovedinnhold

SINTEF Teknologi og samfunn integreres i andre SINTEF-institutt fra 1. juli 2018.
Målet med omorganiseringen er tettere integrasjon av samfunnsvitenskapelig og teknologisk forskning, i tillegg til en styrking av forskningsområder som helse, transport, teknologiledelse, sikkerhet, digitalisering og arbeidsliv.

Les mer om endringen her.

Designpris til sporty hoftebeskytter

Hoftebeskytteren ” HiP” er tildelt Merket for god design av Norsk Designråd. Produktet er utviklet av forskere og industridesignere ved forskningsgruppe Design i avdeling Helse i samarbeid med tekstilbedriften Protex i Ålen.

Prosjektleder Tore Christian Storholmen og Ole Petter Næsgård under prisutdelingen på DogA i Oslo 15. april. Foto: Jarl Reitan, SINTEF
Prosjektleder Tore Christian Storholmen og Ole Petter Næsgård under prisutdelingen på DogA i Oslo 15. april. Foto: Jarl Reitan, SINTEF

Hoftebeskytteren fikk prisen fordi den tar sluttbrukernes preferanser knyttet til estetikk og funksjonalitet på alvor. HiP er inspirert av moderne sportsutstyr, og bidrar ikke til stigmatisering og sykeliggjørende av brukerne. Den gir god beskyttelse av hoftebenet samtidig som den er behagelig å ha på. Produktet har blitt godt mottatt av både fagpersoner og sluttbrukerne.

Merket for god design er designbransjens største utmerkelse som deles ut til designbyrå og bedrift som har samarbeidet om et innovativt prosjekt.

Det er femte gang dette miljøet i avdeling Helse får pris for produkter de har vært med på å utvikle:

Les mer om hoftebeskytteren og prisen på Gemini.no.

Publisert 16. april 2015