Til hovedinnhold
Norsk English

Vellykket SFI Manufacturing workshop

Deltakerne på SFI workshopen. Foto: SINTEF Raufoss Manufacturing
Mandag 13. og tirsdag 14. mars organiserte det tverrfaglige forskningssenteret SFI Manufacturing en workshop i Ålesund og Ulsteinvik, med Rolls-Royce som vertskap. Deltakerne fikk et innblikk i virksomheten til Rolls-Royce, og fikk oppleve Ålesundsregionen i en god del vær og vind...

SFI Manufacturing er et tverrfaglig forskningssenter som viser at bærekraftig og avansert produksjon av varer er mulig i høykostland også i fremtiden, gitt de riktige produktene, de riktige teknologiene og de riktige folkene involvert på riktig måte. Senteret fokuserer på multi-materielle produkter og produksjonsprosesser, robust og fleksibel automatisering, og bærekraftig og innovative organisasjoner.

For 2 uker siden organiserte forskningssenteret en workshop i Ålesund og Ulsteinvik, med Rolls-Royce som vertskap. 75 deltakere fra konsortiet, randsonebedrifter som aspirerer på et eventuelt medlemskap i senteret, og aktører fra Ålesundsregionen var samlet til workshop mandag kveld.

– I flotte omgivelser på Norsk Maritimt kompetansesenter ble deltakerne presentert både fag, mat og en spennende omvisning i en av Rolls-Royce sine simulatorer, forteller Sverre Gulbrandsen-Dahl, senterleder i SFI Manufacturing. I tillegg fikk forsamlingen, i en rekke korte presentasjoner, et bilde av hva som er viktig for regionen fremover, og hvordan man satser på vekst i fellesskap.

Virksomheten til Rolls-Royce

Dagen etter reiste over 70 deltakere til Ulsteinvik for å høre mer om hva som har skjedd i SFI Manufacturing siden sist. Forskningsområde 2, Robust og Fleksibel Automatisering, ga forsamlingen blant annet smakebiter på forskningsmessige fremskritt innen sine områder.

Presentasjonene fra tre av senterets PhD- respektive Postdoc-kandidater var spesielt godt mottatt, og resten av dagen lå fokus på Rolls-Royce sin virksomhet. Deltakerne fikk mulighet å se en del av produksjonen i Ulsteinvik, samt å gi innspill til videre utvikling i bedriften.

Vær og vind

Deltakerne fikk oppleve Ålesundsregionen i en god del vær og vind. – Vi fikk demonstrert at hurtigbåtkatamaranen som er produsert av Brødrene Aa, tok seg flott frem i bølger som, i hvert fall for dem som holder til Østafjells til vanlig, kan beskrives som høye, forteller senterleder Sverre Gulbrandsen-Dahl.

Tusen takk til alle som har bidratt til SFI workshopen, og til Rolls-Royce for flott innsats som vertskap for workshopen!

Prosjektinformasjon

Prosjektnavn:

SFI Manufacturing

Prosjektvarighet:

01.06.2015 - 31.05.2023

Kontaktperson:

Sverre Gulbrandsen-Dahl

Kontaktperson