Til hovedinnhold
Norsk English

SINTEF på COP

Alt om SINTEF sin deltakelse på klimatoppmøtet COP27 i Sharm el-Sheikh, Egypt 2022.

SINTEF deltar på FNs klimatoppmøte, COP27, for å dele åpen forskning og kompetanse. SINTEFs bærekraftdirektør Nils Røkke reiser til Egypt, sammen med flere SINTEF-forskere innen CCS (karbonfangst og -lagring), havvind, hydrogen, klimatilpasning, digitalisering, naturmangfold med mer.

FN arrangerer årets klimatoppmøte i Sharm El-Sheikh i Egypt der 190 land samles for å forhandle frem hvordan landene kan kutte sine klimagassutslipp.

– I SINTEF har vi kompetanse og åpen forskning vi ønsker å dele. Under klimatoppmøtet vil vi blant annet presentere CO₂-datashare, som er en åpen portal som samler kvalitetssikrede data fra CO₂-lagringsprosjekt. Dette er data som er nyttig og gratis tilgjengelig for alle som er interessert i CO₂-lagring, sier bærekraftsdirektør i SINTEF, Nils Røkke.

Klimatoppmøtet, som kalles COP27, er en møteplass for myndigheter, politikere, næringsliv, forskningsmiljøer og interesseorganisasjoner.

– SINTEF jobber med klimateknologi i samarbeid med næringsliv og akademia globalt. Klimamålene må løses på tvers av landegrensene, derfor deltar SINTEF på FNs klimatoppmøte i Egypt. Det er lett å bli pessimist når du leser nyhetene og klimarapporter. Vi vil dele våre løsninger, både naturbaserte og teknologiske løsninger, og være med på å vise en vei fremover, sier konsernsjef i SINTEF, Alexandra Bech Gjørv.

Les mer: 
SINTEF deler åpne data på COP27 i Egypt

SINTEF folk på COP27

SINTEF arrangement

COP27 Nyheter fra SINTEF

SINTEF deler åpne data på COP27 i Egypt

SINTEF deler åpne data på COP27 i Egypt

SINTEF deltar på FNs klimatoppmøte, COP27, for å dele åpen forskning og kompetanse. SINTEFs bærekraftdirektør Nils Røkke reiser til Egypt, sammen med flere SINTEF-forskere innen CCS (karbonfangst og -lagring), havvind, hydrogen, klimatilpasning...

Kontaktperson