Til hovedinnhold

SINTEF Teknologi og samfunn integreres i andre SINTEF-institutt fra 1. juli 2018.
Målet med omorganiseringen er tettere integrasjon av samfunnsvitenskapelig og teknologisk forskning, i tillegg til en styrking av forskningsområder som helse, transport, teknologiledelse, sikkerhet, digitalisering og arbeidsliv.

Les mer om endringen her.

Safe@Sea

Safe@Sea

Safe@Sea løser strategiske mål for å redusere risikoen for skader i komplekse systemer gjennom avansert personlig verneutstyr. Hovedmålet med Safe@Sea er å utvikle en ny generasjon av avansert personlig verneutstyr for fiskeindustrien, noe som vil føre til en betydelig økning i sikkerheten, uten å redusere arbeidsprestasjoner. Fiske er blant de farligste av alle yrker.

Safe@Sea
Safe@Sea. Foto: SINTEF

Konseptet bak Safe@Sea er å øke sikkerheten ved å implementere forbedrede løsninger for oppdrift, rive og punktere motstand, hode- og hånd beskyttelse, beredskapsvarsling og posisjoneringssystemer. Dette skal oppnås ved integrering av state-of-the-art materialer og IKT-systemer, i tillegg til utvikling av nye materialer av høyeste kvalitet. En ergonomisk design vil bli utviklet for å løse motstridende krav til funksjonalitet, komfort og sikkerhet. Prosjektet har 13 partnere, inkludert små og mellomstore bedrifter, forsknings- og interesseorgasnisasjoner fra hele Europa. SINTEF er koordinator for prosjektet.

Publisert 2. desember 2011
Seniorforsker

Prosjektvarighet

01.01.2008 - 31.12.2012