Til hovedinnhold
Norsk English

EnergiTrainee

Ofte stilte spørsmål


Når kan jeg søke EnergiTrainee?

Stillingene blir utlyst i løpet av høsten og har som regel frist i første halvdel av oktober.

Er det noen spesielle krav jeg må oppfylle for å kunne søke?

Vi søker deg som er nyutdannet med mastergrad innen energi/elkraft.

Hvem er jeg ansatt hos gjennom traineeperioden?

EnergiTraineene er formelt ansatt i SINTEF Energi AS, som utbetaler lønn og har det juridiske arbeidsgiveransvaret i hele ansettelsesperioden.

Hvor lenge varer hvert opphold hos bedriftene?

Hvert opphold varer i ca. 8 måneder. Det tas hensyn til ferie og helligdager slik at det blir ganske likt antall med arbeidsdager hos de tre bedriftene.

Kan jeg selv velge hvilke bedrifter jeg skal jobbe hos i perioden?

Det er mulig å komme med ønsker til hvilke bedrifter du vil jobbe hos, men det er ikke gitt at ønskene blir oppfylt. Du vil få vite før du skriver under på en arbeidskontrakt hvilke tre bedrifter du skal være hos i løpet av perioden.

Er jeg garantert en jobb etter traineeperioden?

Hverken EnergiTraineen eller bedriftene har forpliktelser av noen art etter endt traineeperiode. Bedriftene har imidlertid et ønske om at traineeperioden skal friste til videre ansettelse.

Hvordan gjør jeg det med flytting mellom ulike byer?

Når du skal flytte til nytt arbeidssted vil du få en flyttedag til disposisjon. I tillegg vil arbeidsgiver bistå med midler for at flytteprosessen skal være overkommelig.

Hvor mange EnergiTraineer blir ansatt hvert år?

Hovedsakelig så ansettes det to EnergiTraineer hvert år, men det er av og til unntak slik at det noen år har vært en eller tre.

Hva er typiske arbeidsoppgaver?

Det er stor variasjon i arbeidsoppgaver i løpet av traineeperioden da bedriftene er forskjellige. Eksempler på oppgaver kan være alt fra analyser, modellering, litteraturstudier, nettutvikling, nettstrategi, workshops, presentasjoner, konsesjoner, forskrifter, tilsyn, markedsanalyser.