Til hovedinnhold
Norsk English

EnergiTrainee

Traineesamlinger og konferanser


Som EnergiTrainee får du delta på flere konferanser, kurs og samlinger for å bli kjent med bransjen og styrke kontakten med de andre EnergiTraineene.

Hvert år drar tre kull med EnergiTraineer på EnergiTrainee-samling. Samlingen holdes som oftest i løpet av våren eller tidlig sommer slik at kullet med oppstart til høsten blir bedre kjent med ordningen før de selv skal starte, samt får møte og bli kjent med de to kullene som er aktive EnergiTraineer. Erfaringsutveksling, faglig påfyll og sosiale aktiviteter står i fokus. Åre, Reykjavik, Voss, Åndalsnes og Lysebotn er noen av stedene samlingen har blitt holdt tidligere år.

Annet hvert år arrangeres det en bransjesamling for traineer. Dette er et møtepunkt der traineer i ulike energibedrifter treffes for å utveksle sine erfaringer og nettverksbygging. Det går på rundgang hvilken bedrift som arrangerer samlingen. Tidligere har blant annet Agder Energi Nett (nå Glitre Nett), BKK, SINTEF Energi, Statkraft og Statnett vært vertskap.

Traineesamling Voss.jpg

Tre kull EnergiTraineer koser seg på rafting på traineesamling på Voss i 2019.

 

358740405_960752631805753_242214905632201266_n_just.jpg

Tre kull EnergiTraineer på transformatorstasjonsbesøk i forbindelse med traineesamlingen i Lysebotn i 2022.

 

Årlig deltar EnergiTraineene på minst tre konferanser. Her får man muligheten til å høre om spennende og dagsaktuelle temaer og prosjekter i bransjen, samt bli kjent med andre aktører og utvide nettverket sitt. Det er veldig lærerikt å utveksle erfaringer og diskutere aktuelle utfordringer i bransjen. Som oftest er det flere vinklinger på hvordan en problemstilling kan løses. De siste årene har EnergiTraineene deltatt på Norges Energidager i regi av NVE, og Fornybar Norges Nettkonferanse og Smartgridkonferansen. Det er også mulig å erstatte noen av disse konferansene dersom det er ønskelig.

DSC03858_2000.jpg

Både nye og gamle EnergiTraineer møtes på konferanser. Fra venstre: Eirik Haugen (tidligere EnergiTrainee, nå ansatt i Statnett), Stian Nessa (EnergiTrainee), Kristian Brunsgård Ek (tidligere EnergiTrainee, nå ansatt i Multiconsult), Silje Johannessen Monstad (EnergiTrainee) og Martha Johanne Pedersen (EnergiTrainee).