Til hovedinnhold
Norsk English

Kunstig intelligens

Kunstig intelligens skaper store endringer og nye muligheter overalt rundt oss. I AI@SINTEF jobber vi med algoritmer som tolker sensordata, bilder, lyd og tekst og som former vår felles fremtid.

Kontaktperson

Utviklingen av kunstig intelligens (AI) innen sosiale medier og netthandel har vært stor, mens det er et stort uforløst potensial i operasjonell og industriell bruk. Her finnes det lite hyllevare for bruk av AI. SINTEF jobber derfor tett med kunder i næringsliv og offentlig sektor for å skape nye, gode løsninger.

Kunstig intelligens er en viktig brikke i grønn og bærekraftig omstilling, og er sentral når vi skal forme fremtidens arbeidsplasser. I SINTEF jobber vi med spennende og fremtidsrettet teknologi, og driver forskningen videre gjennom å løse praktiske problemer i alle bransjer. Avhengig av problemet du vil løse, kan vi bistå med smidige leveranser av programvare eller mer langsiktige forskningsprosjekter.

Selv om bruken av kunstig intelligens i forskjellige bransjer vil ha noen særtrekk, kan ulike næringer også lære av hverandre. I SINTEF kombinerer vi vår kunnskap om behov og bruk i bransjen, med vår ekspertise på muliggjørende teknologi. Dette er nødvendig for å lykkes med kunstig intelligens.

Hva gjør vi?

Aktuelt

SINTEF Digitals tilgjengelige masteroppgaver

SINTEF Digitals tilgjengelige masteroppgaver

En viktig del av rekrutteringen til SINTEF skjer gjennom innledende samarbeid med studenter gjennom masteroppgaver. Nå kan du få oversikt over alle tilgjengelige masteroppgaver i SINTEF Digital på en egen side.

- Nå skal vi bygge landslag innen digitalisering!

- Nå skal vi bygge landslag innen digitalisering!

Den nye regjeringen løfter frem anbefalingen til den nasjonale strategien Digital21 og satser på forskningssentre for næringsdrevet digitalisering. - Dette er en seier for næringslivet, sier SINTEFs konserndirektør Morten Dalsmo, som ledet...

Prosjekter

Ekspertiser