Til hovedinnhold
Norsk English

Oppdrett


Ekspertise

Laboratorier

Prosjekter

Program for overvåking av microbiota i oppdrett (MonMic)

Program for overvåking av microbiota i oppdrett (MonMic)

Start:
Slutt:

Produksjonen i lukkede oppdrettsanlegg er i vekst. Produksjonsvekst øker behovet for kontroll med mikrobiota, da konsekvensene av smittespredning og sykdom kan gi store økonomiske tap og dårlig omdømme for industrien.

Hypersmolt

Hypersmolt

Start:
Slutt:

Måling av spektralkarakteristikk for kvalitetssikring av smoltstatus. Hypersmolt skal fokusere på utvikling av en objektiv målemetode for hvorvidt biomassen i et settefiskanlegg er smoltifisert eller ikke. Dette gjøres ved bruk av optiske...

Nyheter

– Et helt nytt kapittel for Norge som havnasjon

– Et helt nytt kapittel for Norge som havnasjon

– Dette er så mye mer enn et bygg. Det er et bygg som markerer et helt nytt kapittel for norsk havteknologi og Norge som havnasjon, sa digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung.

Hvordan lage en 5 kilos laks?

Hvordan lage en 5 kilos laks?

For 15. året på rad arrangeres TEKMAR i Trondheim. Statssekretær Roy Angelvik fra Nærings- og fiskeridepartementet åpnet konferansen med å poengtere viktigheten av en fortsatt fremoverlent næring som fortsetter utviklingen av ny kunnskap og teknologi...

Lager «helsestasjon» for settefisk

Lager «helsestasjon» for settefisk

Vannet i settefiskanlegg kan fortelle mye om når og hvorfor sykdom oppstår. Nå skal forskere knekke vann-koden, og dermed spare fisken for plager og bransjen for store penger.