Til hovedinnhold
Norsk English

Velkommen inn – HelsA i det bygde rom

Våre bygde miljø utgjør et stort potensial når vi jobber strategisk med å skape helsefremmende omgivelser. Hva utløser at vi trives og hva gjør det med oss? Kan rommets karakter dempe stress, utagering og aggresjon? Finnes det et rom for alle sinnsstemninger og behov i et menneskeliv?

Informasjon

Sted
Rockheim
Start
Legg til i kalender
Slutt
Påmeldingsfrist

Seminarene våre kretser rundt hva det er med våre fysiske omgivelser som gir helsefremming; derfor tittelen på vårt Geminisenter Helsefremmende arkitektur og omgivelser (HelsA) som SINTEF driver sammen med NTNU og NTNU samfunnsforskning.

I et smutthull i løpet av pandemien klarte vi å arrangere et seminar med 50 i salen og like mange digitalt, med tittelen «Kom nærmere». Da vi lengtet etter å ta bylivet tilbake, treffes, skråle, klemme og le, og til at alt skulle bli normalt igjen og vi ikke trengte å tenke på meteren ga tittelen «Kom nærmere» mening. Da var tematikken byliv og møteplasser.

På det neste seminaret, høsten 2022, var pandemien glemt, vi hadde rundt 100 deltakere – de fleste i salen, og fokuset var rettet mot nabolaget; «Hva skal vi med nabolaget?». Nabolaget i et folkehelseperspektiv, visjoner om det gode nabolag og myter om ensomhet, ble presentert og debattert.

På årets seminar skal vi diskutere potensialet for helsefremming i arkitekturen, i det bygde rom. Hva gjør at vi kan oppleve en spontan lykkefølelse i noen bygninger, mens vi kan føle oss fysisk syke i andre? Hva er det som gjør arkitektur og romlige egenskaper til et så sterkt medium? Hva sier forskningen og hvordan oversettes forskning til løsninger som preger menneskenes hverdag?

Se hele programmet

For fysisk deltakelse, meld deg på her

For digital deltakelse, meld deg på her

Foto: Ivar Kvaal/Friluftssykehuset OUS

Utforsk fagområdene

Kontaktperson

Adresse

Brattørkaia 14, 7010 Trondheim