Til hovedinnhold
Norsk English

Hva skal vi gjøre med alle våre brukte batterier?

I en verden hvor det er vanskelig å bytte batteri på en mobiltelefon eller en bil, blir det mye batterier i omløp. Bli med på dette gratis webinaret om batterigjenvinning og sirkulærøkonomi.

Informasjon

Sted
Webinar
Start
Legg til i kalender
Slutt
Påmeldingsfrist

Dette webinaret om batterigjenvinning organiseres av NITO. SINTEF og Norsirk stiller med foredragsholdere.

Du møter: 

 

Morten Onsrud
Morten Onsrud

Morten Onsrud jobber som fagsjef innen batterier hos produsentansvarselskapet Norsirk, en stilling han har hatt i 5 år. Der overvåker han prosesser for innsamling, gjenvinning og sluttdisponering av batterier. Fra tidligere har Morten en doktorgrad innen litium-ion batterier. Han har studert både anode og katoden i slike batterier.

Morten skal snakke om hvordan Norsirk har gjennomført en livsløpsanalyse for å se på klimabesparelsene ved gjenvinning av batterier. I løpet av foredraget vil Norsirk forhåpentligvis overbevise deg om at du bør levere inn batteriene dine til gjenvinning.

Christina Meskers
Christina Meskers

Christina Meskers er seniorforsker i SINTEF og har over 15 års erfaring i materialsektoren. Før SINTEF var hun seniorrådgiver ved Program for industriell økologi ved NTNU, og jobbet i Umicore i Belgia som senior manager open innovation og senior manager market intelligence & business research.

Hun har sittet i rådgivende styrer for internasjonale M.Sc. programmer, styret i The Minerals Metals and Materials Society og er medredaktør av Journal of Sustainable Metallurgy.

Christina skal snakke om batterigjenvinning i den bredere systemiske konteksten, å forbinde de ulike delene. Hun vil også snake om rollen som gjenvinnings-design har, i tillegg til strategier for sirkulære løsninger og EU-regelverk.

Christina sitt foredrag vil foregå på engelsk.

Etter de to innledningene blir det mulighet for spørsmål.

Forsidebildet er fra Shutterstock. Stock Illustration ID: 2204029617

Forsidebildet er fra Shutterstock. Stock Illustration ID: 2204029617

Kontaktperson